Kreativ Julekalender 3. Desember

I dag er det første søndag i advent og adventsstakene skal tennes rundt om i Norge. Jeg viste dere i går hvordan en enkelt kan lage lys selv av bivoks. Disse skal vi i dag bruke i adventsstaken vår. I en adventsstake har vi fire lys. Ett lys tennes hver søndag før jul. I år tennes det siste lyset på julaften som er på en søndag og som dermed blir også den 4. Søndagen i advent

Det finnes jo mange ulike varianter av adventsstaker rundt om i de tusen hjem. Jeg selv er vokst opp med en adventsstake som var hjemmelaget av en tre stubbe. Og jeg har nå i voksen alder laget meg min egen adventsstake også av en tre stubbe som er delt i to og boret ut 4 hull som passer til vanlige lys. Så i dag tenkte at dere kunne få bli med når denne skulle dekoreres.

  • Vi starter med å sette lysa fast i hullene, om dem ikke passer helt varmer du lett opp voksen med litt varmt vann og presser lyset forsiktig nedi.
  • Så dekorere vi med naturmateriale vi har plukket. Vi bruker granbar og litt kongler. En kan også bruke rognebær viss en har dette liggende.
  • For å få litt mer farge på adventsstaken har jeg kjøpt inn litt småpynt fra blomsterforretningen. Her fant jeg både fluesopper og epler som gir litt ekstra farge. En kan egentlig pynte med det meste her.

Slik da var adventsstaken vår klar så da tenner vi det første lys og leser opp verset:

” Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede.

    Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede.

    Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede”

 

En ting som er viktig å huske på i disse tider er at en aldri skal forlate brennende lys. Desember måned er den måneden med flest husbranner og det er nettopp på grunn av at en glemmer stearinlys og lignende.

Husk at du kan følge oss på Facebook HER og på Instagram under @kreativhverdag.no

(Visited 31 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)