1/3 blir kastet

Viste du at så mye som 1/3 del av maten som blir produsert i verden. I tillegg blir veldig mye kastet helt meningsløst. Som ved at det skal ny vareembalasje på eller det er uten for sesong. Matsmarts mål er å bidra til at mindre mat kastes. Og jeg og min familie skal nå også bli mer bevist på at mindre mat skal kastes.

Matsmart ble startet av en matbutikk-eier som ble lei av å måtte kaste massevis med mat uke etter uke. I stedet for å kaste maten begynte han å selge til rabatterte priser, og det ble så populært blant kundene at han bestemte seg for å ta idéen online, for å kunne gi hele Sveriges befolkning samme mulighet. Og nå har dem også vært i Norge i ett år!

Matsmart kjøper inn mat som matprodusenter av ulike grunner ikke kan selge (f.eks korte / utgåtte best før datoer, bytte av forpakning, varer med skjønnhetsfeil mm) og selger til privatpersoner med kraftig rabatterte priser (20-90% rabatt med en snittrabatt på 50%). Bra for konsumentene som får mer til overs i lommeboken og bra for miljøet da mat som ellers hadde blitt kastet kan spises opp.

Jeg har nå testet ut matsmart en gang og altså fra å være en som kastet mat med dårlig dato, lar ting stå i skapet til det blir kastet osv skal vi nå bli litt lurere. Vi skal planlegge middager, ukeshandle etter meny og bruke opp alt vi har i skuffer og skap. Det vil gjøre godt for både lommeboka og for miljøet.

Denne første gangen jeg handlet og prøvde det ut var tanken enkel, kun handle ting vi vet vi trenger og ikke mye dill dall som vil ta opp plass i skuffer og skap. Så her i eska finner en; knekkebrød, syltetøy, pasta, tomatsaus, chiafrø, kokosolje, marsipan, shampoo, tamponger og mye mye mer.

Dere skal få mer innblikk i våre matvaner fremover og få se hvordan vi bruker mye av det som befinner seg i boksene her. Vi gleder oss til å hjelpe til med å minske matsvinnet fremover.

(Visited 16 times, 1 visits today)

One Comment:

  1. Så bra tiltak! Jeg har fulgt matsmart lenge, og min første bestilling er også på vei derfra =) Jeg gleder meg!

Legg gjerne igjen et spor :)