Skrevet av Liv Judit @ 07.07.2015. 1 kommentar

Her kommer dagens tips om utflukter på haugalandet, er en på på jakt etter en plass å besøke en søndag eller npe en er her som turist må en få med seg skudeneshavn. Vandre i gamleskudeneshavn, kjøpe en vaffel på verdens minste kafe og ikke minst ta seg en picnic i parken. 

Skudeneshavn er definitivt en flott plass å besøke å utforske, her finner du gamle skudeneshavn som er en sjarmerende seilskuteby med historie som trekkes helt tilbake til 1800-tallet da sildefisket skapte hektiske virksomhet i byen og det vi i dag kaller gamlebyen vokste frem. I gamle skudeneshavn finner du i overkant av 100 hus og sjøhus som er godt bevart i tillegg finner du verdens minste kafe. Så her kan du ta deg en rusletur og oppleve vakker arkitektur, smake nystekte vafler og kaffe på kafeer.

I skudenneshavn finner du også parken. Her i parken finner du en galionsfiguer som ønsker deg velkommen og litt lengre inne i parken finner du månesteinen som en antar at har kommet med isen og kan være så gammel som 800 millioner år! En kan også ta turen opp til utstiktspunktene for å nyte skuet, eller ta med en potensiell kjæreste til «Ja/Nei» benken.

Så her i skudeneshavn kan en fint bruke både en og to dager av hjemmeferien, gjerne spesielt nå som det er fesival og yrende folkeliv og action hele helga.

Dette var dagens tips om en besøker haugalandet, i morgen kommer tips om vikinggården og Olavskiken.

 

#skudeneshavn #visitkarmøy #månestein #seilskuteby #visitnorge #sydentemperatus #sommer #hjemmeferie #mammablogg #mamma #mammalivet #hverdag

(Visited 113 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)