Oppskrift på den perfekte julestemningen

Halloween er unnagjort og vi i kalenderen står det november. En finner nedtellinger til jul, julemusikk spilles på radioen og butikkene bugner av julepynt, julekaker og alt kjøpmannen mener du trenger for å feire den perfekte julen. Men nå skal jeg røpe en hemmelighet jeg har nemlig funnet oppskriften på den perfekte julen.

Men ført og fremst hva er den perfekte julen? Spør du en rekke mennesker på gata vil du få ulike svar, spør du barn i en skoleklasse vil du få ulike svar og grunnen til det er enkel. Ingen av oss er like og hver familie har sin egen «perfekte jul»

Så hvordan skaper en da den perfekte julestemningen i huset jo nå skal du høre;

Jeg tror nemlig at den julen vi vokse streber etter fra november til ribba er ute av stekeovnen på julaften er den vi voks opp med som barn eller drømte om som barn. Den følelsen av ro, kos og glede uten stans.

Jeg kommer fra en familie som har satt av tid til tradisjoner, familiekos og de å bygge den perfekte julen sammen som en familie. Det er nok pappa og mamma sin skyld at jeg er «crazy christmas lady» jeg nynner julemusikk om sommeren, planlegger juleaktiviteter året rundt og ønsker å spre juleglede til alle.

For meg er ikke jul alt en kan kjøpe i butikken men tradisjoner, gamle tradisjoner jeg har arvet av mine foreldre, tradisjoner jeg har laget med min samboer og selvsagt de nyeste tradisjonene som har komt til nå som jeg har fått barn.

Så oppskriften på den perfekte jul er enkel:

Tenk over og finn ut hva som gav deg julefølelse som liten. Hva som fikk det til å krible litt ekstra i kroppen. Her kjenner jeg enda på spenningen med å se om fjøsnissen spiser opp grøten og mandarinen han får servert på julaften på låven. Å høre sølvguttene synge julen inn mens mamma gjør siste finish på juleribba, melodien til askepott på tv2, lukten av pepperkaker.

Som du ser handler mye av julen for meg om dufter og siden jeg alt er klar for jul og julefølelsen har jeg laget meg duftgryte som står på ovnen og lager deilig juleduft i hele huset.

I denne gryten har jeg;
  • Appelsin skal
  • Nelik spiker
  • Anisstjerner
  • vanilje stang
  • vann
Slik gjør vi:
  • Del vaniljestangen på langs
  • del klementinen i båter
  • bland alt sammen i en beholder som tåler litt varme. Vi har idag brukt en gammel kaffi kjele som står på ovnen og slipper ut damp som lukter av herlige juledufter.
  • En kan og blande alt sammen i et tykt syltetøyglass som et norgesglass og helle kokende vann over. Da er det bare å fylle på varmt vann etter hvert som en vil ha mer duft i huset.

Ja det enkle er ofte det beste og en kan kjøpe mye for penger men ikke alt.

Jeg skal dele mine tradisjoner med dere gjennom tiden frem mot jul og selvsagt kommer vår kreative julekalender med 24 tips en enkelt kan lage selv sammen med barna uten at det koster så mye.

(Visited 156 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)