Skrevet av Liv Judit @ 12.03.2015. 5 kommentarer

 

Mascara er et produkt jeg faktisk er 100% sikker på at alle jenter har kjennskap til og ikke minst flertallet bruker hver dag. Men er du alltid like fornøyd med resultatet etter at du har børstet mascara på vippene dine?

Jeg tenkte jeg skulle dele noen tips med dere som jeg har samlet opp som kanskje hjelper deg til å bli fornøyd med mascaraen med en gang og ikke minst hver gang.

Mange har kanskje allerede funnet sin favorittmascara som de kjøper gang på gang, mens noen (som meg) blir egentlig aldri helt fornøyd og bytter ofte merke for å finne den ultimate mascaraen. Det som er litt kult med mascara er at prisen ikke alltid henger sammen med kvaliteten, og ofte er det de rimeligere merkene som topper både salgslister og tester i som en finer i skjønnhetsmagasiner.

Det finnes jo flere ulike typer mascara så her gjelder det å finne den rett for deg, Det finnes mascaraer som er tilpasset alles behov og ønsker om hvordan vippene skal være. Noen mascaraer er beregnet for å bue vippene, noen skal gi lengde, noen skal separere eller gi volum, og noen lover å gi litt av alt. Man må også forholde seg til størrelsen og formen på selve mascarakosten. Noen foretrekker store, tykke koster (det er som regel disse som gir mest volum), mens andre liker at kostene er tynne og små for å ha bedre kontroll når man påfører. De tynne kostene gjør at man enklere kan påføre mascaraen innerst ved vipperoten og ved øyekroken. Disse kostene gir ofte også fin lengde på vippene. For å oppnå et mer naturlig resultat er det viktig at vippene er separerte. Dette oppnås best ved å bruke en mascara med større mellomrom mellom taggene på kosten. Det finnes også mascaraer med en liten kam som børste, disse gir fin separasjon og er enkle å bruke.

De fleste ønsker likevel tette voluminøse vipper. Denne effekten fås best med store og tette koster. Disse dekker hver eneste øyenvipp med maskara, og jo tykkere kosten er, jo tykkere vipper får du. Mascaraene som har gummibørste med tenner er enkle å påføre uten å få klumpete vipper.

 
LENKER: vippetang, artdeco, glominerals, glominerals, lashcontrol, nilens jord

Men nå over til selve påføringen:

 

Selv om en har den perfekte mascaraen er ikke det en garanti for at en får til å legge en perfekt mascara for da må en nemlig ha rett teknikk. Så her kommer mine tips:

       bruk en vippetang, en vil bue vippene dine oppover og gi et åpnere og større blikk.

       Tørk bort overflødig mascara på børsten før du påfører den på vippene

       Påfør alltid mascara helt innerst ved roten på vippene, Dette gjør at vippene ser lengre ut og at blikket blir mer intenst

       Legg mascara på vippene under øyet først, om du gjør det omvendt kan mascaraen smitte over på øyelokket når du ser opp

       Begynn alltid innerst ved vipperoten, og påfør kosten i sikksakkbevegelser mens du jobber kosten oppover langs vippene. På den måten får du dekket vippene optimalt med mascara

       Om du får klumper eller vippene samler seg kan du bruke en øyenvippekam og gre lett gjennom vippene

 

Hvordan legger du mascara? Hvilken mascara bruker du?

 

*kilde: minmote.no, stella.no boken VAKKER

Noen ønsker om hva jeg skal skrive om under sminkeskolen?

  *FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK FOR FLERE GODE TIPS HER

#sminkeskole #bronzer #solpudder #tips #skjønnhet #sminke #makeup #makestyle #mammablogg #mamma #hverdag

(Visited 81 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)