Skrevet av Liv Judit @ 02.04.2015. 3 kommentarer

Så var det vel i grunn på tide med et nytt sminkekole tips. Fikk spørsmål for noen uker siden om jeg hadde noen tips om å skjule det mørke under øyene som alle og enhver opplever en gang i blant. Selv har jeg både sorte ringer og poser under øyene titt å ofte nå som jeg har en liten en som holder på å få tenner men putt sann, om det blir for gale finnes det jo tips til å skjule dem.

Det aller fleste av oss har en og flere ganger opplevd å få mørke ringer under øyene, og jeg tror at det er en av grunnene til at concealeren er blitt en fast følgesvenn i sminkeveska.

Som alt annet finnes det flere årsaker til at vi får mørke ringer under øyene men heldigvis finnes det flere ting som kan hjelpe oss om fargen blir for mørk. Det finnes nemlig øyekremer som er avkjølende og reduserer hevelser, øyemasker samt øyekremer som minsker synligheten til det mørke ringene.


ToGoSpa øyemasker, puffy eyes gel

Men sminke er nok både den enkleste og raskeste måten å trylle bort ringene med. Men her er det avgjørende å finne den perfekte concealeren til deg. Det finnes concealere både i flytende og i fast form også tryllepennen da som er en highlighter-concealer. For å  dekke mørke ringer best mulig er det lurt å ha både en mer dekkende concealer og en tryllepenn.

Fargen under øynene varierer også fra person til person, men de fleste har lilla undertoner under øynene. De som har denne fargen bør bruke en gultonet concealer, da de gule pigmentene vil nøytralisere lillafargen best. Om fargen er mer blålig, bør concealeren være mer orangetonet.  Husk at det er ørsmå nyanser det er snakk om. Husk at concealer som skal brukes under øynene bør være en nyanse lysere enn resten av ansiktet.


camouflage kit, under eye concealer, highlighter-concealer

Mange legger concealer før de legger foundation, og det finnes ingen regler for rekkefølgen. Det kan være best å legge foundation først og så legge concealer, gjøres det omvendt forsvinner gjerne mye av concealeren når man jevner ut foundationen.

Slik sminker du bort mørke ringer:

1. Legg først en dekkende concealer under øyepartiet, dekk hele området under øyet. Legg også gjerne concealeren opp mot nesebenet ved øyenkroken for å lysne hele øyepartiet og gi øynene et løft. Legg et tynt lag og jobb den lett inn i huden. Jevn godt ut alle overganger.

2. Jevn over concealeren lett i ytterkant med foundation. Legg foundationen lett slik at concealeren ikke forsvinner

3. Legg tryllepennen helt til slutt. Denne concealeren er en highlighter med liten pensel, og skal ikke legges under hele øyepartiet. Den skal legges akkurat i hakket der ringene er dypest, og jevnes lett ut. På den måten gir den lysreflekterende effekten en illusjon om at ringene ikke er der.

4. Børst et tynt lag transparent løspudder over concealeren for at den skal feste seg.

 

Fikk du noen nye tips her? Er du plagd med mørke ringer under øyene?

(Visited 27 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)