DIY – gøy i regnet

I går fikk vi en smakebit av sommer men det var nok bare et kjapt tilbakeblikk for idag regner det og blåser så idag er høsten på plass på Vestlandet. Men det går da an å være ute for det om? Noen flere som har vokst opp med ord som *det finnes ikke dårlig vêr bare dårlige klær*?

Idag har vi måttet pakke oss inn i regnklær for å kunne gå utenfor døra men det gjør ingenting så lenge vi får oss litt frisk luft og ikke minst beveget oss litt ute.

Idag lagde vi oss en enkel DIY som bare varer en stund da den skal få flyte litt i sølepyttene. Jeg snakker selvsagt om det gammeldagse papirbåtene som en bretter på 123.

Det du trenger er:

– A4 ark (bruker du litt tykt papir f.eks scrapbooking ark vil den tåle litt mer )

– saks

Rett og slett ting alle har i skuffa

Slik gjør du:

– start med å brett arket i to på midten vannrett

– Så bretter du arket loddret altså andre veien enn du gjorde i sted. Etter du har brettet det, må du brette det ut igjen.

– brett arket ut igjen slik at den loddrette bretten viser og Så bretter du de øverste hjørnene inn mot den streken som går i midten.

– Så bretter du den ene delen nederst opp mot kanten på oversiden av brettene du nettopp lagde også gjentar du på andre siden.

– da har vi jo faktisk brettet en hatt, men vi skulle jo brette en båt så da har vi et par steg til vi må gjøre.

– nå kan du brette inn hjørne slik at du har en fin tre kant uten ekstra kanter.

– nå tar du å bøyer hatten ut for å brette den til en trekant motsatt vei. Så når du har hatten presser du de to spisse endene mot hverandre slik at papiret blir flatt. Slik som på bildet.

– Så bretter du opp den ene spisse kanten oppover og det samme gjør du med den andre på den andre siden og selvfølgelig skal du gjøre det på hver sin side.

– Så tar du tak på hver side av toppen og drar de fra hverandre

Og voila båten er klar til å sjøsettes!

Synes du det var vanskelig? Det gjor jeg også til å begynne med men denne videoen hjalp veldig!

Denne Videoen Synes Jeg Hjalp Veldig!

Husker du at vi brettet papirbåtene når vi var små? Jeg og mini hadde mye gøy med vår og den tålte utrolig mye igrunn. Og mini syntes det var utrolig moro å seile av sted i det store sølepyttene.

Ha en herlig mandagskveld!

#hverdagslivet #diymedbarn #hobbybarn #hjemmelaget #lagdetselv #mammablogg #kreativhverdag #kreativfamilie #kreativ #livjuditblogg #diytips #august #familiekos #hverdag #mamma #mammablogg #livjuditbloggno

(Visited 28 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)