I EN HOBBYBOKS

For noen dager siden skrev jeg et innlegg om det å la små barn være kreative. Fikk du det ikke med det kan du lese det HER.

Jeg lovet dere en liste over materialer som jeg mener kan komme til nytte om en skal være kreativ sammen med små eller store.

Det finnes utrolig mye spennende å velge blant når det gjelder hobbymaterialer, og selv om du har lyst til å kjøpe spesialutstyr, kam du gjøre det mye billigere ved å bruke det du har i huset. Bruk aviser, hermetikkbokser, yoghurtbegre og papphylser. Og et lurt tips som jeg har tatt til meg er å ha en boks hvor du har ting og tang som knapper, papir, bånd, garn og annet småtteri. Å la barna være kreative trenger ikke koste stort av hverken energi eller penger. Men litt planlegging kan være lurt.

Men det viktigste av alt du må huske på er å ALLTID kontrollere at materialet er trygt for barn å bruke og at det er giftfritt.

Her kommer min liste over materialer jeg alltid har i hus:

Papir:

Til de fleste hobbyprosjekter vil det før eller senere være bruk for papir. Papir kan brukes til så mangt. Jeg har alltid vanlig hvite tegneark og farget kartong i hus. Et tips kan være glanspapir, silkepapir og mønstret ark også i hus. Og et annet tips er å ta vare på gavepapir for en vet aldri når en kan få bruk for det i et kreativt prosjekt.

Maling og farger:

Plakatmaling er greit å jobbe med og godt nok til det fleste prosjekter. Fargeblyanter som gir god farge er jo noe alle med barn har i hus. I tillegg kan tavlekritt og malerskrin være lurt å ha i bakhånd.

Lim:

En kommer langt med vanlig skolelim og en limstift. Men det kan være greit å ha en limpistol på lur. Om du vil ha noe ekstra er glitterlim kjekt å jobbe med og gir det lille ekstra til det meste.

Glitter:

La det glitre, hvem liker vel ikke glitter? Glitter er alltid gøy og en finner jo glitter i alle regnbuens farger. Men ikke la det minste leke med glitter alene.

Piperensere:

Fargerike piperensere er helt nødvendig i en hobbyboks. Disse kan brukes til så mye, dem kan krølles, bøyes, kuttes og brukes av alle. Ha et lite utvalg av disse og du vil ikke angre.

Annet:

– en god saks er nødvendig men kun voksne bruker denne.

– små plast øyne

– filt

– klistremerker

– knapper

– malepensler

Mitt tips er å sjekke salgsboder hos hobbybutikker her kan en gjøre kupp på små og store skatter som er kjekke å ha på lur til en skal være kreativ neste gang.

Et annet tips er å ta runden innom butikker som søstrene grene, tgr og Nille disse har ofte små kjekke ting som er kjekke å ha på lur.

Nå har jeg helt sikkert glemt noe men i hovedsaken kommer en langt med dette. Så skal jeg heller legge til flere ring om jeg kommer på noe mer.

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet #kreativfamilie #kreativ

(Visited 256 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)