SMÅ HENDER KAN VÆRE STORE KUNSTNERE

Hei og god søndag alle sammen! Har dere hatt en flott helg så langt? Her i huset har helgen fløyet avgårde uten at vi nesten ikke har fått det med oss at det har vært helg. Trygve har hatt magevondt så da blir det lite søvn. Men en får noen timer ekstra til å sitte å tenke og fundere en del når resten av huset sover.

Jeg har i det siste fått flere kommentarer rundt dette å være kreativ med små barn og når barn en store nok til å bli med på kreative prosjekter og ikke minst hva må en ha i hus.

Jeg tenkte jeg i dette innlegget skulle prøve å svare litt rundt disse kommentarene og håper dere får svar på det dere lurer på her.

For det første mener jeg det er ingen fasit på disse spørsmålene. Barn er ulike og en må behandle dem deretter. Barn er ikke født kreative men det er født fantasifulle, og med barnlig lyst og mot til å gå i gang med livet og tilværelsen. Så er det opp til oss voksne/foreldre etc. Å stimulere barnas fantasi så godt at den kan bli kreativ. Ved å skape et godt miljø hvor en har tilgang på materiale og leker og lar barna bli med og oppleve så mye som mulig har en lagt et godt grunnlag.

Å få lov til å lage noe fint er viktig for alle uansett alder, men kanskje ekstra viktig for barn. Dette kan de være med på fra de er ganske små, først ved å se på foreldre og/eller søsken for så å delta mer og mer. Helt til de får oppleve gleden av å lage noe helt på egenhånd. Å få velge materialer og farger selv bør etterhvert bli en del av den kreative opplevelsen.

Jeg er enig med professor Jørn Martin Steenhold som mener kreativ lek skjerper barns nysgjerrighet og intelligens, og utfordrer deres evne til å være oppfinnsomme.

Så altså la barn få utfolde seg i trygge rammer i den kreative verden. Barn bør få utvikle fantasien sin ved å skape ting. Hjelp barna med kreative prosjekt og nyt tiden sammen.

Så sett igang og ha det gøy sammen!

(Visited 19 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)