Skrevet av Liv Judit @ 18.12.2014. 4 kommentarer

God torsdags formiddag vakre lesere! Nå er jula rett rund dørene, ja det er faktisk bare 6 dager igjen til selveste julaften. Selv skal jeg begynne julekosen allerede til helga, i år har jeg bestemt meg for å gjøre julehelga lengre enn bare disse store dagene. Dette er rett og slett på grunn av at jeg kan siden jeg er i permisjon og kan gjøre hva jeg vil så lenge jeg kan a Jonas med meg!

Tenkte jeg skulle dele et lite og enkelt DIY tips med dere i dag igjen, denne gang på gaffelkaker som vi kalte dem da vi var små men dem er kanskje bedre kjent som serinakaker.

Det du trenger er:

 • 1 stk sammenvispet egg
 • 250 g hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ts vaniljesukker
 • 150 g smør
 • 100 g sukker
 • 1 eggehvite
 • Perlesukker
 • Hakkende mandler

 

Slik gjør du:

 • Forvarm stekeovn til 200 °C. Gjør klar et stekebrett med bakepapir. 
 • Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Smuldre inn smør i blandingen.
 • Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland til du har en fast deig. 
 • Rull deigen til en pølse og bruk kniv til å skjære like store emner, ca. 30 stk. Form deigemner til kuler og legg dem på stekebrettet. 
 • Trykk kulene lett ned med en gaffel, pensle med lett sammenvispet eggehvite og dryss på hakkede mandler. Stek midt i stekeovnen i ca. 10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist.

 

 

Har du/dere lagt serinakaker til jul?


#advent #diy #adventskalender #jul #julen2014 #gjørdetselv #hjemmelaget #skomakerandersen #mammablogg #livjuditbloggno #hverdag #desember #pepperkaker#syvslagtiljul

(Visited 50 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)