Skrevet av Liv Judit @ 24.03.2015. 9 kommentarer

Makroner har jo blitt en stor hot de siste åra og dermed tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift med dere sammen med et tips til herlig påskegodt. Nemlig makroner fylte med chamallows. Chamallows minner om marshmellow bare dem smaker bedre og har en smak av vanilje. Om du baker makronene trenger du ikke fylle dem samme dag men du kan oppbevare dem til en dag du skal på tur. Så pakker du sekken med bl.a. makroner og chamallows. Når dere har godt den turen dere skulle og har grillet pølser og slikt er det på tide med en liten dessert. Det er da du finner frem makronene og chamallowsen. Du rett og slett griller chamallowsen over bålet for så å sette den i mellom to makron skal. Jeg lover deg det smaker himmelsk.

Om du trenger oppskrift på makroner så kan du brune denne:

  • 280 gram lyst mandelmel
  • 370 gram melis
  • 230 gram eggehvite (romtempererte egg)
  • 125 gram sukker
  • Pulver- eller konditorfarge

1. Bland mandelmel og melis sammen. Sil det over i en bolle. Melblandingen skal være så finkornet som mulig. Hiv eventuelt overflødige klumper

2. Pisk eggehvite på lav styrke i en mikser til det skummer. Tilsett gradvis litt og litt sukker mens maskinen går til du får en litt seig marengs. Bland inn valgfri konditorfarge.

3. Rør sammen melblandingen og marengsen Røren skal være såpass flytende at den «faller sammen» når du løfter på den. Et tips er å se etter gjenskinn fra lyset i røren.

4. Bruk en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut små fine makroner på et brett med bakepapir. La de stå å hvile i ca. en halvtime slik at det danner seg en hinne utenpå.

5. Stek dem i varmluftsovn på 160-175 grader i 12-16 minutter. De ferdigstekte makronene skal ha en glatt og jevn overflate.

 

Om du ikke skal på tur å grille i nærmeste fremtiden kan du jo grille i hagen, eller bare grille chamellowsen fyll fart over et lys eller i peisen.

 

Har du smakt noe lignende før?

#oppskrift #påskegodt #påske #utpåtur #grilling #chamallows #haribo #mamma #mammablogg

(Visited 56 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)