Skrevet av Liv Judit @ 03.08.2015. 5 kommentarer

Jeg lovet dere jo flittige oppdateringer når jeg var på tur men det viste seg å ikke være så enkelt på campingtur med dårlig nett rundt om så da blir denne uken brukt som en liten minne tur for oss og litt som ferie tips til dere.

Vår første stopp når vi var på tur var i Sandnes på vitenfabrikken. Vitenfabrikken er et moderne vitensenter, der publikum blir oppfordret til å delta og å utforske. Gjennom slike interaktive formidlingsmetoder er målet å vekke spesielt barn og unge sin interesse for realfag, matematikk og teknologi. Derfor står lek, konkurranse og en eksperimentering sentralt i et besøk på Vitenfabrikken.

På vitenfabrikken var det noe å se, lære, oppleve for alle i alle aldre. Her fikk vi teste ut sanser, se hvor avslappet/stresset en var, lære om hjernen og mye, mye mer.

 Det som falt mest i smak for oss var turen i planetariet hvor vi fikk bli med på å se og lære mer om stjernehimmelen. Planetariet er et kuppelformet rom som brukes til å formidle hvordan det ser ut i verdensrommet og vise projeksjonfilmer. Planetariet har den fremste tilgjengelige teknologien, og er ett av ytterst få i verden med en slik standard. Selve planetariet er inne i en kule, denne har en diameter på 10 meter og henger midt i Vitenfabrikken. Dette var vi med på alle sammen og jeg er sikker at ikke en sjel som gikk ut der i fra viste alt som vi ble fortalt når vi var der inne.

Vi kan alle med hånda på hjerte anbefale en tur til Vitenfabrikken i Sandnes for en spennende, opplevelsesrik og lærerik dag!

 

#mammablogg #mammalivet #mamma #baby #familie #ferie #vitenfabrikken #sandnes #sommer #jærmuseet

(Visited 27 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)