Skrevet av Liv Judit @ 12.09.2015. 4 kommentarer

Vet du hva Dyrskuen er? Dyrskuen i Seljord som er andre helgen i september hvert år. I hvert fall så langt tilbake som jeg kan huske akkurat nå.

Vi har reist til Dyrskuen flere år fra jeg var liten til nå og det har egentlig ikke slått meg før nå i voksen alder at dette er noe ikke alle vet hva er.

Dyrskuen i Seljord er en stor handels- og landbruk messe. Her finn en rett og slett alt fra traktorer til radiostyrte plenklippere til hobbymateriell og sminke. Jeg tro ikke det er noe som mangler inne på messeområdet og en finner noe som kan interessere alle aldersgrupper.

Vi er jo her i år og er selv spredd fra alderen 10mnd til 50+ og her er det noe å se for alle. Jonas har helt forelsket seg i noen geiter som befinner seg på 4h garden her inne. Disse er så kosene og lar seg bli klappet og pirket på av en liten nysgjerrig kar som gjerne vil hilse på

Vi var på Dyrskuen rett etter dem hadde åpnet i går og har tilbrakte 12timer der og mest sannsynlig blir det like mange timer i dag for det er så mye og se å oppleve for store å små. For her kan en la smaksløkene løpe da en kan få smake og handel inn spekepølser, rødbetkjeks, svele, rømmegraut og mye, mye mer.


Eller en kan ta seg en tur i husdyrhallen å hilse på hester, lamaer, sauer, kyr, griser, kaniner og enda flere. Her finner en også bedriftsboder som nortura og sau og geit som har konkurranser og andre kjekke ting liggende.

Hva med å ta en tur innom en av Telemark 4H sine stander å lag deg en tennbrikket av kongle og stearin. Et genialt lite prosjekt som frøkna på 9år syntes var veldig stilig og kunne tenke seg å lage enda flere når hun kom hjem.

Vi var innom teltet med lokalmat, dette konseptet digger jeg. Her finner en så mye stilig og annerledes og alt er lokalt. Her fant vi alt fra sveler til sild. Og selv var jeg spesielt begeistret for nyplukka plommer, lemonader og en bod med all fantastisk sjokolader.


Og om en føler seg litt ekstra tøff kan en jo prøve seg i klatreløypa til høyt og lavt. Her prøvde Ingvild seg og hun kunne nok tenkt seg en slik i hagen for dette var skikkelig tøft og snakk om mestringsfølelse på veien opp men den var enda større når hun kom ned igjen.

Dagen i går gikk til å se og finne ut hvor alt er, blir litt forvirret av den store plassen og med så utrolig mye folk. Jeg hørte rykter om at det var over 30.000 besøkende gjester innom dyrskuen i går og enda flere ventes i dag. skal bli spennende å se om jeg får kjøpt alt jeg har notert meg bak øyret at jeg må finne på ny og kjøpe. Jeg er nemlig litt slik at jeg må tenkte over ting 2/3 ganger før jeg kan kjøpe det og da hender det jo at det er utsolgt for det ene og det andre. Men jeg krysser fingrene.

Så ble det litt bilder på dere i dag fra første dag på Dyrskuen for familien Olsen, flere bilder kommer og vil du ha kjappere oppdateringer finner du meg på instagram med navnet @livjudit89 her skal jeg være flink å oppdatere ofte. Så kommer det et nytt innlegg i kveld eller i morgen. Med enda flere bilder.

 

Ha en nydelig lørdag alle sammen!

Har du vært på Dyrskuen før? Viss ikke er det noe du virkelig må få med deg!

 

#dyrskuen #seljord #mammablogg #mamma #tur #familietur #familie #hverdag #baby #mammalivet #husdyr #støttbonden

(Visited 23 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)