DIY – God bedring kakao

Det er få ting som smaker bedre enn kakao når en er pjusk og uvel i kroppen og nå som vi er midt i influensasesongen tenkte jeg at jeg måtte dele oppskriften på *god bedring kakaoen* som vi har alltid en porsjon av her i hus.

Den er enkel og lage og smaker utrolig godt av sjokolade og salt karamell.

Du trenger:

100 g sukker

2 dl kremfløte

1 dl lys sirup

litt maldonsalt

1 l tørrmelk

3,5 dl sukker

2,5 dl coffe creamer

1, 5 dl bakekakao

2 dl sjokoldapuddingpulver

Slik gjør du:

Ha sukker,kremfløte,sirup og maldonsalt i en kjele og kok opp under omrøring, og la det koke «litt for lenge», – dvs til de har passert punktet der de blir myke fløtekarameller, men istedet blir harde knaske-karameller. Dette kan variere, men prøv en koketid på ca 13 min (under stadig omrøring).

Når massen er ferdig kokt tar du kjelen av platen og heller massen over i en firkantet form for avkjøling! Massen skal bli såpass hard at du må knekke den opp. Knekk opp i mindre stykker, ha i en plastpose og bank alt til fint strøssel med en kjevle e.l.

Så lager vi kakaoen;

Så blander du bare sammen alt og har det oppi en lufttett krukke.

3ss kakaopulver går til 2,5dl varm melk og blir en perfekt kopp varm kakao.

Jeg har en god venninne som ligger utslått med influensa nå så hun skal vi levere en liten god bedring pakke til og den inneholder selvsagt en krukke med *god bedring kakao*

Så en boks med kakao, sjokolade, mini marshmallows og sjokolade cookies må jo hjelpe på både formen og humøret. Og du putter du oppi et gavekort på Netflix kan hun jo kose seg med både noe godt i koppen og på skjermen.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)