En skål av blader

Høsten er her for fult noe som vises godt ute. Trærne er snart tomme for blader og inngangspartiet mitt er snart fullt opp igjen med falne blader. Så idag har jeg og Jonas kostet utenfor mens minstemann hadde seg en lur og da kom jeg på at disse bladene kan jo brukes til litt dekorasjon. Så vi plukket med oss noen av de fineste bladene inn og bestemte oss for å prøve oss på en skål.

For å lage en slik skål trenger du kun:

  1. en ballong
  2. hobbylim
  3. blader

Så er det bare å sette i gang.

Vi blåste opp en stor ballong som vi satt oppi en bolle. Øverste delen smøret vi inn med et lag med hobbylim. Før Jonas danderte bladene rundt om ballongen. Pass på at den blir helt dekket av både  før du lar den stå til tørk et par timer.

Når bladene er helt tørre stikker du hull på ballongen slik at den krymper sakte til ingenting. Så enkelt lager du din helt egen skål av kun blader og lim.


Jeg elsker slike aktiviteter som vi gjør sammen, her er det rett og slett litt mer enn kun det kreative. vi er ute sammen og samler materiale før vi sammen går inn og lager noe av det vi har funnet. vi snakker om hvorfor bladene faller ned og t det er høst. Dette er en aktivitet som krever lite planlegging og egentlig er rask å gjennomføre men en kan allikevel gjøre den om til et heldags prosjekt, med tur i skogen osv.

vi liker jo å være ute og har titt og ofte med oss blader, pinner, stein eller lignende hjem fordi det så spennende ut eller var annerledes. og slike samlinger kan en ofte gjøre noe mer ut av om en ønsker

Barn liker jo å samle på ting som dem finner og Jonas er nok som barn flest der.

(Visited 603 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)