Julekalender tips!

En julekalender er blitt en vanlig tradisjon Rundt om i norske hjem. Det varierer fra en sjokoladekalender til pakkekalender. Selv er jeg vokst opp med en brodert pakkekalender som alltid hang full av små gaver 1.desember.
Selve kalenderen er ansiktet av en nisse så blir gavene til et fargerikt nisseskjegg. Denne har jeg og alle søsknene mine vokst opp med og den henger nok også i år oppe hos mamma og pappa med gaver til min lillesøster.


Her hos oss får guttene også pakkekalender, første året Jonas fikk pakkekalender fikk han en duploboks som vi delte opp i biter. Pakkene ble pakket inn gråpapir og hengt med rødt silkebånd på en stor grein. I fjor var Jonas 2år og mammaen var høygravid når vi kom til 1.desember men med egenkomponert adventskalender laget av en trefjøl, litt maling, decopage og øyeskruer var også denne kalenderen klar med pakker til dagen.


I år har vi to gutter som skal få pakkekalender og vi velger å gå ut i fra en blandingskalender. Vi tenker vi skal ha litt gaver og litt aktiviteter vi skal gjøre sammen.


Av aktiviteter har vi tenkt ut:

– Julemann baking

– Lage pakkelapper

– Ut og hogge juletre

– Rulle bivoks lys

– Besøke pepperkakebyen

– Besøke julemarkedet

Når det kommer til små gaver å putte i kalenderen har vi vært på besøk hos Toys R’ Us i haugesund og funnet noen små gaver og noen litt større som kan deles i mindre.

Hos Toys R’ Us har dem mye små ting å velge mellom når en kommer til kasseområdrt. Her fant vi blant annet; små spill, små instrumenter, slim,

Av større ting som en kan dele opp i en adventskalender har du;

– Puslespill: her kan du for eksempel gi et par biter til dagen slik at en har et ferdig puslespill på selveste julaften.

– Duplo: en boks med duplo kan deles opp slik at en får et par brikker hver dag, f.eks en duplomann, en duplobil osv

– Kreativ kalender, små prosjekter hver dag. Her kan en bruke piperensere, limstift, garn osv. En ting som viser hva dere skal lage den dagen. 

Pleier dere å ha julekalender? Hvilken variant går dere for i år? 

(Visited 416 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)