Skrevet av Liv Judit @ 20.12.2014. 4 kommentarer

Det er lørdag og for meg er julehelgen startet det er jo tross alt bare 4dager igjen til selveste julaften og ikke minst er både julemorgen begynt og juleferien for dem som går på skole så nå snakker vi frokost og dyne på sofaen mens en ser på julemorgen. Å du det er flott med permisjon nå som det er jul. Og herlige Jonas er jo så snill at han synes det er helt greit å se på barnetv`et så lenge han får sitte å kose med mamma`en sin.

Dagens Advent DIY tips er noe som en bare må ha i hus til jul og det er nemlig julemenn, eller kanskje du kjenner dem under navnet kakemenn?

Det du trenger er:

100 g smør
2,5 dl melk
3,5 dl sukker
1 ts hornsalt
12 dl hvetemel

Slik gjør du:

Smelt smøret og bland med melken. Bland de tørre ingrediensene. Tilsett væsken og arbeid deigen hurtig sammen. Dekk deigen med plast og sett i kjøleskapet i ett par timer, deigen kan godt stå natten over.

Kjevle ut deigen ca 1/2 cm tykk. Stikk ut ønskede former. Legg figurene på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 8-10 min. Kakene skal være hvite og porøse når de er ferdige. Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Når kakene er avkjølet kan en dekorere dem med spiselige tusjer (cacas selger slike) eller vanlig konditorfarge. Gjør dem litt ekstra flotte.

 

 

Har du/dere bakt julemenn i år?

 

#advent #diy #adventskalender #jul #julen2014 #gjørdetselv #hjemmelaget #skomakerandersen #mammablogg #livjuditbloggno #hverdag #desember #pepperkaker#syvslagtiljul

(Visited 37 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)