Skrevet av Liv Judit @ 10.03.2015. 13 kommentarer

I sist ?sminkeskole? lærte jeg dere å få øyenskyggen til å vare hele dagen, fikk du den ikke med deg så finner du den HER. I dag skal jeg prøve å forklare dere hvordan du kan få øynene dine til å bli mer forsterket og fremhevet med sminke.  Vi skal rett og slett sminke oss slik at vi får øyenfargen vår til å vise enda mer.

For å finne ut hvilke farger som er flatterende og fremhever akkurat din øyefarge kan du bruke et fargehjul som det jeg viser under her.


(illustrasjonsbilde fra google)

Det hele handler nemlig om fargevalg og kontraster. En er ikke nødvendig å gå så veldig dramatisk til verk for å få en god effekt.  For ved å finne ut hvor øyefargen din ligger på fargehjulet kan en enkelt og greit gå til motsatt side av hjulet for å finne den såkalte komplementærfargen. Komplementærfargen er den fargen som skaper størst kontrast og dermed gjør at øyenfargen din kommer skikkelig godt frem.

 

  Primærfargen blå har komplementærfargen oransje.

  Primærfargen rød har komplementærfargen grønn.

  Primærfargen gul har komplementærfargen lilla.

 

Nå er det vel ingen av oss som har gule øyne, i hvert fall ikke fra naturens side. Men brunt ligger nærmest gult. Så har du brune øyne skal du se på det gule i fargehjulet.  Så om en tar teorien i fargelæren med seg ned i sminkepungen finner en fort ut hvilke farger som vil fremheve akkurat din øyenfarge.

 


LENKER: La Citta, The Balm, Glo-Minerals

Selv anbefaler jeg å kjøpe øyenskygge paletter da en ofte får farger i flere ulike farge toner og så kan en mikse frem en som passer perfekt til deg og sine øyne. Selv er jeg veldig glad i The Balm og Glo Minerals men også La Citta har masse fine farger å velge mellom som er veldig pigmenterte.

 

Har du blå øyne: vil farger med mye varmt og rødt få øynene dine til å virke enda mer blå. Så velg gjerne farger som:

       har en varm undertone,

       gull

       bronse

       muldvarp

       grålilla

 

Har du brune øyne: bør du gå for en lillatonet øyensminke. Lilla vil få brune øyne til å poppe. Så velg gjerne farger som:

       Lilla

       Plomme

       Indigo

       Smaragdgrønn

       Olivengrønn

Har du grønne øyne: har en felleselementer med både blå og brune øyne og dermed vil en rødbasert lillafarge fremheve øynene. Derfor bør en velge farger som:

       muldvarp

       bronse

       gull

       varmbrune farger

 

HVILKEN ØYENFARGE HAR DU OG HVILKEN FARGE PLEIER DU  BRUKE PÅ ØYELOKKET?

 *FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK FOR FLERE GODE TIPS HER

#sminkeskole #foundation #rett #tips #skjønnhet #sminke #makeup #makestyle #mammablogg #mamma #hverdag

 

(Visited 194 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)