Skrevet av Liv Judit @ 07.04.2015. 4 kommentarer

Som jeg har nevnt til dere før har vi eller Jonas da rettere sagt begynt å smake og spise litt mer fast føde nå. Og da er det kjekt å lage litt selv slik at en vet hva maten inneholder og at den ikke er tilsatt allslags for at den skal ha lang holdbarhet. Å lage babymat er lett og tar ikke så lang tid. Og det du trenger er enkelt å greit en stavmikser, beholdere til maten og gjerne oppskrifter om en trenger litt inspirasjon på veien.

Jeg kjøpte selv en kokebok på mammutsalget om babymat fra 4måneder. Jeg vet at morsmelk skal være hovedmaten frem til babyen er 6måneder i følge helsedirektoratet men det er da greit å smake litt annet en gang i blant om babyen er klar for det.

Det beholderne jeg bruker er fra Baby Yummy, disse boksene er akkurat passe til å fylle med middag eller lignende til babyen og fryse. Disse boksene har påmontert lokk på selve beholderen slik at slike som meg ikke klarer å miste dem eller lignende. Disse beholderene tar 70ml og fås kjøpt hos blant annet

Vi har prøvd oss på en del frukt og grønsaksmoser og favoritten her i hus nå er mango og eple pure den går ned på høykant.

Pureen lager jeg slik:

1 mango

2 røde epler

Varm opp mango og eple i en kjele sammen med litt vann, kjør så frukt og vann sammen i stavmikseren og om nødvendig sil bort klumper. Jeg koker for å få frem sødmen og ta bort syren i mangoen.

 

Veldig enkelt å lage og smaker veldig godt for både små og store ganer!

 

Jeg tenkte å komme med flere tips fremmover med babymat så håper dere har lyst til å få litt tips!

 

#baby #babymat #oppskrift #lagselv #hjemmelaget #mamma #mammablogg #hjemmelagetbabymat #hverdag

(Visited 28 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)