Skrevet av Liv Judit @ 14.06.2015. 2 kommentarer

God søndag og velkommen til juni måned!

Idag tenkte jeg å vise dere hvor enkelt en kan dekorer enkle kubbelys med egne bilder.

Når en dekorer kubbelys får en noe eget som ingen andre har, en kan legge sitt eget preg over dem og om det skal vare en gave kan det lages med tanke på mottakeren.

Jeg har laget to kubbelys som har en litt spesiell form. Helt enkle men med bilder av noen som vi er veldig glade i. Når en dekorer slik jeg nå skal vise dere kan en bruke bilder, servietter, glansbilder e.l. Om en bruker bilder anbefaler jeg å printe dem ut på så tynt papir som mulig. Jeg har her selv brukt vanlig kopipapir som er 80g.

Vi begynner med å finne frem det en trenger:

Bilder, kubbelys, matpapir og strykejern

Bestem først hvor du vil ha bildet for så å legge matpapir over bildet og lyset. Matpapiret skal virke som en beskyttelse slik at vi får smeltet bildet fint ned i lyset. 

 

Nå skal du gå over motiver med strykejernet forsiktig slik at motivet smelter inn ikke bruk for sterk varme og ha tålmodighet så går det fint. Eneste en må være forsiktig med er å komme uten forbi bildet for da kommer det til å smelte talg hvor bildet ikke er og det vil vise i ettertid. Pass også på at du får smeltet hele bildet inn i lyset slik at ikke noe stikker seg frem. 

 

Så enkelt kan en dekorer egne kubbelys, jeg holdt meg til kun bildet med en kan selvsagt også dekorer videre med perler, silkebånd osv. Her er det kun fantasien som setter grenser. 

Helt til slutt vil jeg bare dele et viktig råd når det kommer til levende lys:

Ikke forlat et rom med levende lys! Den som tenner lyset bør ha ansvaret for å slokke det. Sørg for at du ikke sovner før levende lys er slokket og husk å slokke lyset etter en fest.

 

#diy #gjenbruk #gjørdetselv #lagdetselv #resirkulering #hjemmelaget #diymedbarn #gds #livjuditblogg #hobby

(Visited 26 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)