Skrevet av Liv Judit @ 13.06.2015. 9 kommentarer

 

Jeg har fått flere spørsmål i det siste om hva jeg mener er en god blogg og hva en bør tenke over om en vil ha en bra blogg. Så dermed tenkte jega t jeg rett og slett skulle skrive ned noen tips til hva jeg mener en god blogger bør være flink til og som de fleste av oss bloggere kan bli flinkere til. Jeg har nok ingen fasit over hva en bra blogg er eller hva som skal til for å havne på topplista på ærlig vis på 1-2-3. Eneste måten å ha en god blogg er å jobbe seg oppover en lærer mens en holder på så over tid kan den som vil det sterkt nok ha en flott blogg med mange lesere. Her kommer mine tips til hvordan en kan ha en flott blogg 


1. Design. 
Dette gjelder alle, det første en legger merke til når en kommer inn på en ny blogg er designet. Hvis du har en lys bakgrunn, mørk og tydelig skrift, og har et design som gjør det lett for leserne å finne frem er du man langt på vei. 

Det verste jeg vet når jeg kommer inn på en blogg er mørk/blinkende/mønstrete/distraherende bakgrunn. Med hvit skrift eller en annen lys skrift. Disse en vanskelige å lese og da mister en ofte interessen av å lese den da det finnes så mange andre blogger å lese i stede for.

 

2. Vit hvem som er leserne dine. 
Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvem som leser bloggen din. Da er Google analytics et supert hjelpemiddel her kan en finne ut hvilket land leserne dine bor i, til og med hvilken by de befinner seg i når de leser bloggen din, om de er faste lesere, hvor lenge de er inne på bloggen din, hvordan de finner bloggen din, og mye mer. Du kan også gå inn på de som kommenterer bloggen din for å se hva slags lesere de er. 

Jeg synes personlig at det er viktig å vite hvor leserne mine bor, hvordan de kommer seg inn på bloggen min, hvor lenge de er inne på bloggen min og om de er faste lesere. Det som er best er å ha mange faste lesere, og ikke masse lesere som er inne på bloggen din i ett minutt også kommer de aldri tilbake igjen. For å holde på lesere er det viktig å svare dem når det lurer og gjerne kommentere tilbake på deres blogg.


3. Kvalitets innlegg. 
Det er viktig for leserne at du gir de et innlegg som de ønsker å lese. Tar man bilder av middagen moren har lagd til dem og poster det som «dagens middag» eller lignende, er ikke dette er innlegg som har noe som helst verdi for leserne sine. Skal man legge ut bilde av middagen sin kan man skrive oppskriften man brukte for å lage middagen, eller andre tips som har verdi for leseren. Ofte ser en hvilke innlegg leserne kommentere mest på og da er dette innlegg som er populære. Og det kan en bygge videre på med å lage flere lignende innlegg.


4. Nisje 
Jeg har lenge slitt litt med å finne meg en spesiell nisje, siden jeg har lyst til å skrive om så mye forskjellig. Men det som jeg har kommet frem til er at jeg skriver om hverdagen min og det overfladiske i den. For min del blir da dette sminke, skjønnhetstips, mote og selvsagt mitt liv som mamma.  
Men man må finne sin egen nisje. Å finne sin egen nisje betyr ikke og kun skrive om en ting, men å finne den kategorien man hører til i. Eksempel: hvis du er flink til å tegne kan du ha en tegneblogg. Hvis du er flink til å ta bilder kan du ha en bildeblogg. 

Men det aller viktigste er å skrive om noe du er flink til og liker. 

 


5. HTML – koder
Hvis man vil ha ett bra design er det kjekt å kunne noen html koder. Det finnes kjempe mange blogger som forklarer html bra og som gir deg kodene. Jeg sier ikke at man skal lære å bygge et design fra bunn av, tvert imot. Det jeg mener er at hvis man bruker et gratis design er det kjekt å vite hvordan du kan gjøre det om så det passer bedre til din egen blogg. Husk at det finnes mange flinke bloggere en kan be om hjelp hos.

6. Skrivefeil.
Det er utrolig mange ganger jeg leser på en blogg og det er fullt av skrivefeil. Det er veldig viktig å dele opp setningene riktig og bruke; komma og punktum. En smart ting er å lese teksten høyt og granske den for deg selv, før du publiserer den. 

7. Navn på bloggen. 
Ingen kommer til å huske hva bloggen din heter hvis du kaller den «xoxohesterbest<3″. det=»» blir=»» for=»» mye=»» og=»» for=»» langt.=»» det=»» er=»» viktig=»» å=»» ha=»» ett=»» kort=»» navn.=»» gjerne=»» noe=»» som=»» er=»» lett=»» å=»»>

8. Kvalitet på bilder. 
Jeg er personlig veldig glad i å lese blogger som bruker bra bilder. Det verste jeg ser er når man tar bilder med webcam eller en dårlig telefon. Det er greit å gjøre det et par ganger hvis man har dårlig tid. Men ikke gjør det til en vane.

9. Kommenter andres blogger
For at andre skal vite om bloggen din er det viktig at du «reklamerer» litt for den. Det kan du gjøre ved å skrive kommentarer på andres blogger. Det er mange ganger jeg går inn på bloggen til en som har kommentert. 

Men for gudenes skyld, ikke skriv «kan du kommentere på bloggen min?», «kan du besøke bloggen min» eller lignende saker. Det blir bare spam og er heller ikke koselig for den bloggeren du kommenterer på innlegget til. Husk og kommenter noe som passer til blogginnlegget du har lest og ikke spam ned bloggere. Å legge igjen spam kommentarer fører kun til at du ikke får flere lesere og du irriterer på deg flere.

10. Vær personlig. 
Jeg elsker å lese blogger som bloggeren er litt personlig. Der man på en måte blir kjent med bloggeren. Så fortell ting om deg selv.

  

 Hva syne du om mine tips? Er du enig?

 

 

#mote #høst #tips #tipsogtriks #blogg #bloggno #bloggtips #inspirasjon #mammablogg #gravidblogg #skjønnhet #livjuditbloggno

(Visited 19 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)