Skrevet av Liv Judit @ 06.07.2015. 3 kommentarer

Jeg skrev jo til dere i går at jeg skulle vie denne uken til å vise frem alt det flotte vi har å by på her på Haugalandet. Så i dag kommer første tipset nemlig Norges vakreste strand.

For Norges vakreste strand finner du på vestsiden av Karmøy nærmere bestemt på Åkrehamn. Åkrastranden ble i fjor kåret til Norges flotteste strand og fikk i år blått flagg for å vise at stranden har rent vann, rene omgivelser, tilstrekkelige toaletter som rengjøres regelmessig. For å ha blått flagg stilles det også krav til førstehjelpsutstyr, livredningsutstyr og nødtelefon.

For oss med barnevogn er det ingen problem å benytte seg av åkrasanden da det er tilrettelagt for rullestol og barnevogn med at det er lagt ut ?tre-heller? som er enkle å trille på.

Det hvite sandstrendene som du finner på Karmøy er en sjelden naturtype i Norge, i fjor når tv 2 filmet Norge fra luften utbrøt Arne Hjeltnes ?Dette er Jamaica ? se den stranden? når det filmet åkrasanden.

Sandstrendene på karmøy kan brukes hele året og kan brukes til bading, lek, picnic, turgåing og ikke minst opplevelser. Jeg vet det finnes flere fine turruter en kan gå langs sjøkanten og en kan lese om dem HER.

Når vi er på åkrasanden er det som oftest for å bade, bygge sandslott og slappe av. Men det er en fin plass til å samle venner og familie til en hyggelig kveld med grilling, sandvolleyball og kanskje et midnatts bad.

Plassen anbefales virkelig å besøke!

 

#åkrasand #norgesvakreststrand #åkra #karmøy #haugalandet #hjemmeferie #mammablogg #mamma #mammalivet

(Visited 236 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)