Skrevet av Liv Judit @ 08.07.2015. 1 kommentar

Hei og god dag alle sammen! Dagen i går ble ikke helt som tenkt men det er slikt som skjer så dermed ble det en tur til Visnes kobberverk i stedet. Vignes finner du omtrent midt på Karmøy.

Fra gammelt av var Visnes eller da Vigsnes sin gruvedrift en av det mest moderne og største i Nord-Europa- gruven var i drift i to perioder mellom 1865-1972 og det ble utvunnet 4.2mill.tonn rågodskobber, sink og svovel. Og kobber som ble uthentet fra disse gruvene ble benyttet i byggingen av den berømte frihetsgudinnen i New York. Derfor finner en, en liten frihetsgudinne i Visnes som et minnesmerke.

I dag finner du visnes gruvemuseum på visnes som er åpent i sommersesongen, en finner Fransehagen. I Fransehagen finner du mange flotte planter og en kan se det største øyene på Haugalandet, Røvær, Feøy og Utsira.

Selve gruveområdet blir i dag brukt som et stort friluftsområde med en fin lekeplass med føyser, rutsjebane og en ?leke-gruve? så dem små kan klatre og rusje i. I tillegg er det satt opp griller som en kan bruke om en tar turen.

Uten om dette finner er det en rekke små turstier som en kan gå på om en vil traske seg en tur til for eksempel smeltehytta.

 En tur til Visnes anbefales virkelig!

#visnes #vigsnes #frihetsgudinnen #visitkarmøy #visithaugalandet #visitnorge #mammablogg #hjemmeferie #mamma #mammalivet #norge #kopervik #karmøy

(Visited 27 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)