Skrevet av Liv Judit @ 19.07.2015. 1 kommentar

Husker dere jeg fortalte dere om vår weekend på sola strand hotell? Da vi var der besøkte vi jo flere plasser en må få med seg når en er i området og en av plassene vi besøkte var nemlig vitengarden.

Vitengarden ligger på Nærbø og her skal vi som publikum lære ved å gjøre. Her blir en invitert inn til å være aktiv og utforske naturvitenskap og historie på en ny og engasjerende måte. Vitengarden ligger ca. 30min med bil fra Sola strand hotell.

Vi fikk lære om sandflykt og sett det med egne øyne inne på vitengarden, her var vi med å legge sanden fint og sette opp hus og trer før vi ?lagde en storm? og fikk se hvordan sanden flyktet.

Vi fikk også prøve oss på å løfte vår egen vekt ved hjelp av teknologien som har ryddet stein på jæren siden 1800 tallet, sten hugging, vi prøvde oss på å dra et lodd på 75kilo en meter opp for å se hvor mange hestekrefter en har. Mitt svar er ikke verdt å nevne for å si det slikt.

Vi testet hvem som var tyngst av liten og stor ved hjelp av Hydrolikk      


Og en fikk også muligheten til å kikka gjennom glasset og inn i ei ekte bikube. Eller bli med på fabrikken  og lag din eigen plog. Du får også se hvordan kua ser ut inni, og du kan prøva deg som bonde i lekeføset: fora, måka, forhausta  og legga i silo ? om og om igjen, slik syklusen er på en ekte gard.

 

Det var også flere andre aktiviteter, som for eksempel å testa ut alle andre sanser enn synet når en tok turen inn i en mørk myr, eller å prøve å stå imot en vind i orkan styrke. Eller hva med å være en menneskelig jojo. Mye spennende altså som passer likegodt for liten som for stor.

På Vitengarden finner en også 4H garden til Kvia 4H, her får en se et gardstun fra 1878 som viser et gardsmiljø fra 50-tallet. Her kan en hoppe en hoppe i høyet og hilse på dyr som var vanlig på Jæren i den perioden.

Les mer om vitengarden HER

 

#stavangerregionen #visitstavanger #jærmuseet #vitengarden #ferie #sommer #familie #sommerferie #mamma #mammablogg #mammalivet

(Visited 21 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)