Skrevet av Liv Judit @ 06.08.2015. 2 kommentarer

Nå nærmer det seg at Jonas skal få nytt bilsete men det er neimen ikke lett å vite hva en skal velge. Hva er best, hva skal en se etter og så videre. I følge trygg Trafikk skal en bytte sete når barnet kan sitte selv og veier mer enn 9 kg, rundt 9 måneders alder kan det bytte fra babysete til neste vektklasse. Trygg Trafikk anbefaler at barnet sitter bakovervendt til det har passert 25 kg.

Jeg har selv satt meg opp en liste over ting jeg mener vår neste bilstol bør ha:

  • være bakovervendt
  • passe opptil 25kg
  • skal ha bestått plusstesten
  • være ECE reg44 godkjent

Våre små håpefulle er jo det viktigste og kjæreste vi har så da er det viktig å ha et trygt og sikkert bilsete når vi skal frakte dem fra A-Å.

Frem til nå har vi hatt Besafe iZi sleep til Jonas men det er ikke så lenge til vi må skifte rundt så spørsmålet er hvilken stol vi skal velge nå. Vi har vært strålende fornøyd med Besafe og føler Jonas sitter godt, trygt og sikkert så vi har alt sjekket ut utvalget til Besafe og har forelsket oss litt i Besafe iZi pluss, denne gir bedre sikkerhet, bedre sitte-/liggestilling og bedre plass for barnet. Med markedets beste liggeposisjon passer denne bilstolen også til små barn. Sittevinkelen kan justeres i tre posisjoner, det er ca 10 graders forskjell fra topp til laveste posisjon.

Denne skal være enkel å feste på grunn av den mekaniske frontbøylen som også gjør stolen sterkere. Sikkerhetsbenet og konstruksjon på bilstolen er forbedret. Og det er en meget god sidebeskyttelse (SIP) av hode og mage. Sterkere bilstol fører til bedre kollisjonsresultater. iZi Plus er Plus testet. Plus testen har så strenge krav at fremovervendte barnestoler ikke vil klare disse kravene. (kilde: besafe.no)

Men siden vi fortsatt har litt tid til å fundere tenkte jeg at jeg kunne høre med dere, hva dere mener og hvilket sete dere anbefaler fra 9kg og opp?

 

Hvilken bilstol har dere?

 

#baby #bilstol #besafe #mammablogg #mammalivet #hverdag #mamma #babygutt #hverdag

(Visited 22 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)