Skrevet av Liv Judit @ 26.08.2015. 1 kommentar

Jeg synes det er ufattelig vanskelig å vite hvilke sko jeg skal velge til Jonas, det er ikke så lenge til vi trenger noe han kan ha på bena når vi er ute, da han gjerne vil gå litt å holde oss i hendene. Og mest sannsynlig er det nok ikke så lenge til han går skikkelig og dermed har jeg begynt jakten på det beste skoene for noen små bein som kan støtte men samtidig myke og fleksible.

Med litt søking på nett har jeg funnet litt forskjellig fakta, tips og hjelp som jeg tenkte jeg kunne dele med dere andre som også er i tvil om hva en skal gå for.

Jonas har jo nå begynt å krabbe og reiser seg opp etter ting så i følge eksperter er det da viktig å la dem gå med bare bein, eller med et par tynne sokker på for at foten skal trenes opp til å bli brukt mer naturlig
Nå som det går mot høst og vinter kan en og for eksempel bruke dunsokker, noe som er omtrent som dunposer for føttene. Hvis du vil at babyen skal ha sko når dere går ut bør du gå for et veldig mykt, pustende materiale, og sørg for at det er rikelig med plass til at føttene og tærne for å bevege seg naturlig.


Jonas bruker tøfflene sine flittig når vi er ute men vi har også et par inne, sjekk ut mookie.no for forhandlerer av disse herlige tøflene.

Men når babyen krabber kan en gå for noen myke babysko som beskytter føttene mot litt tøffere terreng enn stueteppet og gulvet. Selv om babyføttene er veldig sarte, er føttene til babyen også veldig solide, og de tåler fint den normale påkjenningen. Sokker er i de fleste tilfeller nok, men vil som regel ende opp med å henge etter babyen det meste av tiden. La babyen få krabbe så mye som mulig med føttene bare, evt. med tynne sokker. Hvis føttene konstant er innesperret i sko vil babyen bli hindret i å utvikle bruken av føttene naturlig.

De første skrittene
Så fort babyen din har tatt sine første skritt er det på tide å kjøpe det første skikkelige skoparet. Men husk at jo mer barnet ditt går med bare føtter, jo bedre. Å gå med føttene bare hjelper barnet ditt til å finne ut av hvordan føttene fungerer, og hjelper føttene med å utvikle seg normalt.


Superfit startersko og Superfit sneakers

Enkelte ganger er det ikke mulig å gå med føttene bare, og du trenger et godt skopar for å beskytte føttene mot kulde og skade.

De første skoene
Du bør velge et par sko som er myke og fleksible, og som har en antisklisåle. Forsikre deg om at ikke sålen er tykk, sånn at barnet ditt kan kjenne underlaget det går på. Det er ikke nødvendig å kjøpe høye sko for å gi støtte til anklene, sånn som man ofte ble rådet til før. Høye sko kan begrense bevegelsesfriheten til anklene, noe som faktisk kan hindre babyens naturlige ganglag. Sørg for at skoene er laget av et mykt og pustende materiale, så ikke barnets føtter blir klamme.

For å kontrollere at barnets sko passer bør du få plass til lillefingeren din mellom barnets hel og skoen. Det bør også være ca. en tommelbreddes mellomrom mellom barnets storetå og fronten på skoen.

Babysko skal ikke trenge å «gåes inn», så la barnet ditt gå en liten runde, og se om skoene ser ut til å hindre ganglaget. Ta så skoene av, og se etter tegn på trykk fra skoen på barnets fot.

Valget mellom borrelås eller skolisser er opp til deg. Husk at skoene skal tas ofte av og på, så mange velger borrelås for enkelhets skyld. Hvis du velger skolisser er det viktig at du passer på at skoene ikke strammes for mye eller for lite.

Viktig å huske
En ting som er viktig å huske på er at barneføtter også hovner opp mot slutten av dagen, og på varme dager. Akkurat som hos voksne. Så det kan være lurt å kjøpe skoene litt sent på dagen.

Kontroller at skoene passer én gang hver mnd. Siden barns føtter vokser i varierende hastighet er det ingen fast regel for hvor lenge det er til du må kjøpe nye sko, men regn med å kjøpe et nytt par hver tredje til sjette måned. Sjekk skoene ofte for tegn på at de er utslitt eller skadet, f.eks. sprekker under sålen, at sålen løsner fra skoen, eller hull og rifter i skoene.

Hvilke sko valgte du som barnets første? Har du noen tips å komme med?

 

#babysko #startersko #førstesko #barnefoten #baby #mamma #mammablogg #mammalivet #mammahverdag #superfit #hverdag #høst

(Visited 29 times, 1 visits today)

One Comment:

  1. Pingback: Dunsokker Til Voksen – LAYLET

Legg gjerne igjen et spor :)