Skrevet av Liv Judit @ 19.11.2015. 3 kommentarer

Nå er det absolutt ikke lenge til 1.desember og adventstiden står for tur. Selv synes jeg det er utrolig koselig med en adventskalender for å telle ned dagene til jul selv om jeg er 26år og mamma til en liten prins. Vår prins fikk ingen kalender i fjor da han kun var fem uker når adventstiden begynte men i år slår vi på stortromma og det allerfleste pakkene er alt innkjøpt og er innpakt. vår adventkaleder skal dere få se om ikke så lenge.

Men fremtil dere får se Jonas sin julekalender tenkte jeg å vise dere noen enkle kalendere som du klarer fint å lage selv med ting du har i hus allerede.

  1. 24 fyrstikkesker satt sammen til en kommode med 24 skuffer og pyntet slik at den passer til mottaker og gjerne til anledningen. I denne passer det utrolig godt å putte oppi små ting som en liten sjokolade, et lite dikt, en aktivitet som skal gjøres den dagen, gavekort osv. 
  2. Pakker hengt opp på en kleshenger, pakk inn 24 gaver og heng dem opp på en kleshenger, kleshengeren kan du gjerne dekorere litt til jul, eller finne en gammel i tre. Her kan en pakke inn egentlig hva som helst men det kan være litt greit at tingene ikke er for tunge slik at kleshengeren blir hengene beint. 
  3. En trollhassel grein er jo dekorativt alene men pynt den opp med 24 små og store adventspakker som forsvinner jo nærmere en kommer julaften. Her kan en også putte ut gavene med små engler, nisser eller lignende julepynt om en ikke vil at den skal stå tom.
  4. Dorull – adventskalender. Her er det rett og slett 24 doruller som er satt sammen, her er det ikke plass til det største gavene men en kan få plass til ganske mye. En stilig kalender som både store og små enkelt kan lage. Dekorer gjerne dorullene om en ønsker litt ekstra på kalenderen.

 

Selv har jeg hatt flere varianter, men holder jeg en knapp på den med trollhassel grena for den var jo skikkelig søte og kan brukes over flere år om en vil.

Har du laget adventskalender i år? Hvilken variant av kalenderen har du?

 

##adventskalender #mammablogg #livjuditbloggno #mamma #babygutt #jul #julen2015 #diy #tips #gjørdetselv 

(Visited 190 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)