God Midtsommer

God midtsommer alle sammen! Håper dere har hatt en flott dag! Heri Sverige har vi hatt skiftende vær med litt regn, overskyet og vind men her i sverige er det ingen som bryr seg om det. Er det midtsommer så er det midtsommer og jammen meg stiller dem opp på festlighetene.

Dere som har følgt oss på snapchat i dag vet jo at vi har vart med å dekorert maistangen med både bjørkeris og gårsdagens markblomster ble også brukt. Vi har vært med å heise opp maistangen og hørt Sveriges nasjonalsang syngene av flere hundre mennesker før selve lekene og festen begynte.

For når maistangen var oppe spilte dem opp til dans rund stangen og dem sang små froskene og mange andre sangleker som vi ikke hadde hørt før men jammen meg kom vi fort inni dem. Midtsommer feiringen er en feiring for hele familien med mye sosial, mye kos og sene kvelder med stearinlys på bordet og blomsterkranser som henger mer og mer utover natten.

Vi fikk jo først være med på feiringen på campingplassen som var klokken 11 men heising av maistang og leker før det var midtsommer lunsj som stod for tur.

Vi trudde jo vi hadde fått med oss feiringen klokken 11, men på ettermiddaegn var det tog fra sentrum av kommunen og opp til en gammelgård med traktorer, hest og kjerre, felespillerer og mye folk. Oppe på gården ble det heist en kjempestor maistang med flere folk som aldri hadde gjort dette før. Og som taleren sa var det et internasjonalt samarbeid med sverige, norge, østrerike, danmark og polen som deltok. Når maistangen kom opp og ble ordentlig festet var det dags for taler før det ble enda mer sang og lek for både store og små.

Før vi reiste tenkte jeg at dette skulle bli noe lignende som sankthans her hjemme men dette var mye større og dere som følger meg på snapchat så nok at vi ble en smule overveldet av alt det med mennesker. Men du så gøy det var! Svenskene er gjerstfrie mennesker som gjerne vil ha deg med på deres feiringer og vi ble invitert både på det ene og det andre i sosialt lag.

Jeg vil anbefale dere alle å følge oss på snapchat for å få med dere alt vi gjør denne helgen! Du finner oss under @Liv Judit

(Visited 452 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)