Orsa Rovdjurpark

Etter en kjapp kjøretur fra Nils Olssons Hemslöyd ankom vi Orsa Rovdjurpark. Og med sine 325000kvm skal dette være nordens største rovdyrspark. Og det tror jeg på.

Her har vi fått sitt og lært om mange store rovdyr som isbjørn, kodiakbjørn og brunbjørn. Vi har fått balansert på isflak og lært mye nytt om disse dyra. Jonas selv var sikker på at isbjørnen var kjempeskummel men er nå en smule forelsket i isbjørn kong valemon som både badet og plasket rundt. For når vi var i parken var det både vindstille og solen stekte.

 

 

 

Isbjørnen så ut som den koste seg i vannet og Jonas ble veldig opptatt av denne. Når vi gikk igjennom en labyrint for å lære mer om isbjørner klarte Jonas å få rett på alle spørsmålene noe som sjokkerte vege foreldrene selv om vi vet han elsker dyr så kan han mye om disse til å være 3,5år.

Turen gikk bratt oppover og vi var nok tre stykker som til tider misunner han som satt godt i vogna. Men Jonas klaget ikke og da kan ikke vi store klage heller.

 

Her i rovdyrparken fikk vi se mye og kom tett innpå bjørnunger, brunbjørn, tiger og leopard.

Alle dyra hadde store og gode områder å bevege seg på og mange plasser å gjemme seg på om dem ikke ville ha mas og kjas fra forvetne mennesker men disse så ut som dem nøt livet og koste seg med både vann og avslapning. Flere av dyra en ser her på Orsa Rovdjurpark er utrydningstruet og er her nettopp av den grunn.

Vi storkosa oss her og gir dem et ekstra stort pluss for at det var så barnevennlig med flere lærerike stasjoner om hvert dyr og plassene dyrene kommer i fra. Selv om min mann kan mye om ville dyr lærte han noe nytt her han også og gutta ønsker seg en isbjørn og iglo i hagen slik som den ene lekeplassen i parken hadde.

Vi kan med glede anbefale dere en Tur til Orsa Rovdjurpark, gutta mine og da mener jeg alle tre kunne tenke seg enda en tur hit for å se på både isbjørn, leopard og tigeren også bjørnen da selvsagt.

Om du vil se flere bilder og videoer må du legge oss til på snapchat der viser vi mange snutter fra vår tur til Orsa rovdjurpark: du finner oss på @livjudit

(Visited 152 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)