Skjermbruk for barn – et hissig vepsebol

Denne sensommeren har jeg gjort noe jeg synes er utrolig gøy men samtidig veldig skummelt. Jeg har gjestet flere store snapchat kontoer og snakket om skjermtid for barn. Skjermtid viser seg å være et større vepsebol enn jeg trudde. Jeg må jo innrømme at jeg trudde mange hadde fått opp øyene rundt skjermbruk etter en sommer full av artikler om både det negative og det positive med skjermbruk. Men som sagt er dette et litt av et vepsebol. Mange er ikke interesserte i å høre om de negative sidene med bruken av iPad, datamaskin, tv ja skjerm i seg selv.

Det har jo florert av artikler i sommer om hvor mye skjermtid et barn bør ha. Hvor farlig for mye skjermtid kan være på synet, skjermtid og søvn og så videre. Likevel er vi så alt for glad i våre duppe dingser at vi og barna våre bruker så alt for mye tid på disse. Denne artikkelen fra bufdir kan anbefales å leses.

Vi har bestemt oss for å bli enda strengere på skjermtid. Vi ønsker å innskrenke tiden mye selv om gutta alt er flinke til og leke selvstendig på gulvet, ute eller å være kreative sammen med oss. Skjermen fristet alltid så da gjelder det bare å gjemme dem bort for oss voksne også, for vi har gått av å ikke være så avhengig av dem vi også. For du vet monkey see monkey do! en kan ikke si til barna at mamma må bare sjekke nyheter, Facebook eller ja mobilen titt og ofte om ikke barnet skal få lov.

Derfor kommer vi til å fortsette med å stikke handa i dette hissige vepsebolet for å vise hvor mye annet en kan gjøre sammen uten denne skjermen. vi har jo alt begynt med noen små eksperimenter og dere som følger oss på Snapchat vet jo at det kommer flere eksperimenter her på bloggen snart. August har vært svart så fargerik og eksperiment full.

Vi har satt opp en liten Detox plan på skjermbruk som vi kommer til å vise dere. Så klarer vi kanskje å inspirere dere til å ta en liten skjerm detox dere også. Vi kommer selvsagt til å bruke høsten til å kose oss både inn og ute med ulike kreative prosjekter. Så følg oss på Snapchat @livjudit og du ønsker å se våre tips først.

Nå håper jeg at noen av dere ønsker å dele deres syn på barns skjermbruk med meg? legg igjen et spor og fortell meg om dine tanker rundt temaet! Eller hvordan det fungerer hos dere?
(Visited 168 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)