Skrevet av Liv Judit @ 15.03.2015. 4 kommentarer

Jeg har fått noen spørsmål om jeg ikke kan lage en step-by-step guide til hvordan en legger eyeliner. Så her kommer dagens sminkeskole hvor temaet ble rett og slett eyeliner. Å legge eyeliner kan være tidkrevende å vanskelig, men det krever bare litt øvelse og gode hjelpemidler så vil en klare det.  Hjelpemidlene er en stødig hånd og et speil, noe alle har tilgjengelig vil jeg tro.


Et lite triks for å få en enklere påføring av eyelineren er sette seg ned, for eksempel på sofaen, og ha et vippbart speil på stuebordet. Det viktigste her er at speilet er lavere enn øynene dine, omtrent på høyde med halsen, og vippet oppover slik at du ser dine egne øyne.

For på denne måten kan du nemlig ha øynene åpne og fortsatt se den nedre delen av øyelokket ditt. Det gir deg bedre kontroll. Hvis du i tillegg lener albuen på bordet, da får du nemlig en stødige  hånd, så da skal alt ligger til rette for en perfekt påføring. Lurt ikke sant?

 
Lenker til eyelinerne på bildet: Nilens Jord, BarryM, Glominerals, Glominerals

Så la oss ta det hele trinn for trinn:

  • TRINN 1: Begynn ved indre øyekrok og tegn en tynn strek langs øvre vippekant. Ved å ha speilet litt lavere enn øyet og kikke ned i det, blir det lettere å tegne streken siden du kan ha øyet åpent. Dette er spesielt viktig når du tegner opp streken nærmest indre øyekrok. Lukk gjerne øyet når du nærmer deg ytre øyekrok. Jobb hele tiden med små, korte bevegelser, da er det enklere å unngå feil.
  • TRINN 2: Tegn streken langs øvre vippekant, til ca. midt på øyet og gjør den gradvis tykkere jo nærmere ytre øyekrok du kommer. Det lønner seg å starte med en veldig tynn strek og heller gjøre den tjukkere etterhvert. Gå heller over flere ganger enn å prøve å gjøre alt i én sveip. Som sagt lønner det seg å ha øynene åpne når du gjør dette trinnet.
  • TRINN 3: Gå så til ytre øyekrok og forestill deg at den NEDRE øyevippekanten fortsetter mot ytre kant av øyebrynet ditt. Det er denne forestilte linja som danner grunnlaget for en såkalt vinge på eyelineren. Tegn denne streken et lite stykke oppover mot brynet. Hvor langt opp du vipper den, avhenger av hvor stor vinge du vil ha, men cirka 5 millimeter kan være en fin start.
  • TRINN 4: Tegn så en strek fra endepunktet av den linjen du nettopp tegnet og ned mot øvre vippekant. Hvor langt inn på vippekanten du drar streken må du nesten teste ut på deg selv, men et sted midt mellom midten av øyet og ytre øyekrok pleier å funke for de fleste. La gjerne streken møte den første streken du tegnet, fra indre øyekrok.
  • TRINN 5: Fyll inn trekanten du nettopp skapte med de forskjellige strekene og pass på at området nærmest vippene er godt dekket av eyeliner. Det bør ikke være mulig å se hud mellom eyelineren og vippene, så jobb eyelineren helt ned i vippene.
  • TRINN 6: Sjekk at du har fått en så jevn strek som mulig og gå over eventuelle glipper med mer eyeliner. Påfør så mascara, og vips – perfekt eyeliner.

Dersom du fortsatt ser noen gliper med hud mellom vippene, kan du med hell bruke en svart kajal på den øvre våtkanten, det vil si den smale kanten som ligger mellom vippene og selve øyeeplet. Vær veldig forsiktig når du gjør dette, så du ikke stikker kajalen i øyet. Pass også på å bruke en kajal som er godkjent for våtkanten, og gjerne en som er ekstra motstandsdyktig mot fukt, så sitter sminken hele dagen.

Eyeliner er skikkelig lekkert om det er gjort skikkelig så her er det bare å øve og øve jenter. Men finn en eyeliner som fungerer for deg å ikke bruk en som du ikke får til.

 kilde: klikk.no, boken VAKKER

Bruker du eyeliner? Hvilken type bruker du?

*FØLG MEG GJERNE PÅ FACEBOOK FOR FLERE GODE TIPS HER

#sminkeskole #foundation #rett #tips #skjønnhet #sminke #makeup #makestyle #mammablogg #mamma #hverdag

(Visited 37 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)