Skrevet av Liv Judit @ 01.04.2015. 3 kommentarer

Etter en lang vinter, er huden ekstra følsom for solens stråler, påsken er for mange startskuddet for solsesongen. Noe som kan bli tøft for en vinterblek hud, for påskesola er nemlig sterkere enn vi tror.

Så da er det viktig å bruke en god beskyttelse mot UVA OG UVB stråler fra sola.

?UVB star for 4% av strålingen, og er kjent for å gjøre oss brent I huden. Denne er full av vitamin D og stimmulerer dannelsen av nye pigmenter. UVB er derimot kjent for å virke tettende på porer, så overeksponering av denne strålingen kan føre til tette porer. Med andre ord trenger en hud som er ofte utsatt for UVB oftere peeling.

UVA star for 96% av strålingen vi blir utsatt for. Strålene fra UVA er kjent for å gi oss tidliggere aldringstegn da de påvirker indevevet og fratar  hudens kollagen og elastitet. UVA stråler gjennom glass, klær og skyer?

Som sagt er det viktig å beskytte seg mot disse strålene og da gjelder det å finne en solfaktor som passer deg, jeg anbefaler dere å bruke solkrem med minimum solfaktor 15, i tråd med Kreftforeningens anbefalinger. Behovet for solbeskyttelse vil være avhengig av hvor sterk solen er og hva slags hudtype du har. Bruk gjerne høy faktor tidlig i sesongen, så kan man eventuelt redusere faktoren når man har fått et godt grunnlag. Barns hud er tynnere enn voksen hud, og barn trenger god solbeskyttelse.


Du finner dem her: Decleòr, Calypso, Riemann P20 og Md Formulations

Kreftforeningens solvettregler

  • Ta pauser fra solen ? unngå å bli solbrent
  • Bruk klær, solhatt og solbriller
  • Bruk solkrem med minst faktor 15
  • Unngå solarium – det øker risikoen for føflekkreft

Kast fjorårets solkrem, Hvor mye en solkrem ødelegges kommer an på hvordan den har vært oppbevart. Dersom solkremen har vært utsatt for mye sol og varme soldager, kan holdbarheten være redusert og du bør bytte ut solkremen. Har du oppbevart solkremen riktig, vil den ha den holdbarheten som er påført. Solkrem som har gått ut på dato bør byttes ut, da effekten kan være redusert.

Riktig bruk av solkrem

  • Smør jevnt og rikelig – en håndfull krem til en kropp
  • Smør deg en halvtime før du skal ut i solen og gjenta smøringen i løpet av dagen (spesielt etter bading)
  • Vær nøye med utsatte områder som lepper, nese, øre og hals, og smør hodebunnen hvis du er skallet
  • Smør deg med en fuktighetskrem eller after sun etter soling

Kos deg i påskesola men pass på huden din!

Hvilken solkrem bruker du?


#sol #påske #soling #påskevettreglene #solvettregler #kreftforeningen #mammablogg #påskesol #mamma #mammahverdag

(Visited 41 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)