Skrevet av Liv Judit @ 29.05.2015. 3 kommentarer

Like selvsagt som at pasteller og saltvanns hår er en trend nå vi nærmere oss sommeren og festivalene dukker også vennskapsarmbåndene opp i flere varianter og prisklasser rundt om. Disse er jo veldig fine og gir litt farge på tilvarelsen. Men du, dette er ikke noe du trenger å kaste bort mange kroner på du kan nemlig lage like fine selv. Bare med hjelp av litt bomullstråd å om du vil gjøre litt ekstra som å feste på litt strass, diamanter eller kanskje lage vennskapsarmbåndet til en klokke er det også veldig lett.

 

For å lage et enkelt men lekkert vennskapsarmbånd trenger du et par farger med bomullstråd, velg farger du liker og som passer godt sammen. Så er det bare å begynne.

 

Slik fletter du armbåndet:

Du har sikkert prøvd denne før, det er en ny variant av det klassiske Chevron-armbåndet, denne har hjerter i seg. Du trenger 8 tråder på 60 centimeter hver, 4 av trådene i hver farge.

1) Legg dem i like tråder ytterst mot innerst (i dette tilfellet brun ytterst, så rosa, så brun og så rosa).

2) Begynn ytterst på venstre side, og knytt to knuter rundt den nest-ytterste tråden, fortsett med å knytte to knuter rundt tråd nummer 3, og så nummer 4. Gjør de samme fra høyre kant. Du kan se hvordan i denne fine youtube-videoen.

3) I motsetning til vanlige chevron-armbånd gjør du en litt annen vri for å få til et hjerte.

4) Etter to vanlige runder, velg den nestytterste tråden og knyt en motsatt knute over den ytterste tråden. Gjenta. Knytt ferdig runden på vanlig måte. Gjenta på begge sider.

5) Rytmen blir da: 2 vanlige runder, 2 hjerterunder. Fortsett slik til lengden passer deg. Voila!

 

Om dere ønsker kan jeg selvsagt lage en steg for steg variant med bilder om hvordan en lager en litt mer avansert variant med perler, strass eller klokke. Fortell meg hva dere ønsker og jeg skal prøve å fikse det!

 

Har du laget vennskaps armbånd før? Hva synes du om stilen?

 

#trendalarm #diy #vennskapsarmbånd #friendshipbracelet #gjørdetselv #hjemmelaget #festivalliv #destivalsommer #festival #sommer #tips #mammablogg #mammaliv #hverdag #mamma

(Visited 310 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)