Skrevet av Liv Judit @ 08.07.2015. 1 kommentar

Hei alle sammen og god søndag!

En av bloggerne jeg følger på facebook hadde lagt ut en utfordring som jeg velger å hive meg på nemlig å fortelle om det #besteferieminnet en har og tagge innlegget med #besteferieminnet. Slik kan vi tipse hverandre enkel om gode turer og ferier som vi personlig kan anbefale.

Mitt beste ferieminne er fra Rogaland og passer for alle, om en reiser med venner eller familie er dette en plass som passer for alle. Her finner du fart og spenning, du kan kose med dyr på setra, eller ta deg en tur med luftskipet og nyt en herlig tur med en fantastisk utsikt.

 

Plassen jeg snakker om og elsker er selveste kongeparken og det er lite tvil om at dette er plassen som skaper magi og stemning for alle sammen. Jeg har besøkt kongeparken mange ganger i løpet av mine 2å6r, første besøket jeg husker var det kun gravemaskiner en kunne putte penger på for så å få grave i sanden også var selvsagt gulliver som en kunne klatre inni. Nå er gulliver borte og parken er større enn noen gang og inneholder alt en kan tenke seg. Vi var senest på besøk i slutten på mai og fikk oppleve gråtassland som i seg selv er verdt turen til ålgård. I kongeparken er det noe for alle å gjøre både når det kommer til Leke, lære, dele, utforske, magi og spenning. Tenkte jeg kunne dele noen bilder med dere fra min families tur der i fjor:

Inne i i kongeparken må de små få med seg en tur i sjokoladefabrikken, her lærer dem om hvordan sjokoladen blir til og får lage hver sin kongeparken sjokolade. Stor stas!

i gråtas land finner vi selveste gråtass men også flere koselige dyr, for å nevne noen kan vi jo nevne minihester, ullgriser, esler, kaniner og spretne geiter.

Sist vi var hele familien min fikk min søster Ingvild bli med på brannstasjonen og fikk prøve både hjelm og uniform. Det fikk også bli med å slukke brannen etter litt opplæring. Når opplæringen var over ble alle sammen uteksaminert som «hjemmets brannsjef».

Fossen var en ny attraksjon i fjord og denne var uten tvil en hit, denne gikk både forlengs og baklengs ned fassefall. 

Godteributikk med alt en sjokolademoms kan tenke seg, her kunne jeg blitt en liten evighet.


Te-koppene, det er nok en av det tingene jeg definitivt ikke liker, jeg blir nemlig svimmel og kvalmen av alt som går rundt men som dere ser gjelder ikke det Ingvild som her på bildet viser til at hun vil ha mer fart i koppene. 

Her er luftskipet som jeg nevnte tidligere, dette er faktisk Norges høyeste karusell.

Kongerafting, dette er attraksjonen for deg som liker fart. Her sitter du i en toseters gummibåt og blir sendt nedover i en forrykende fart.

 

Vi leitet etter gull i gullgraverrenna, gullet kan en veksle inn i poter i bamsehotellet. 

 

 

Vi traff også på han Lorte-Lars som fikk spesielt det voksne til å dra på smilebånda ekstra mye.

I kongeparken finnes det flere utsalgssteder som selger mat og drikke. jeg vil anbefale alle som skal ha en dag i kongeparken å kjøpe Brumlekoppen som gir deg gratis påfyll av drikke hele dagen, ja også sesongen om du skal flere dager i kongeparken. 

SvalbardEkspressen er en berg og dalbane som passer for hele familien.

Når vi var der ifor noen år siden møtte vi på Professor Bom som barna fikk bli med å hjelpe til med ulike eksperimenter som var veldig lærerikt og spennende. Etter på var det utdeling av diplom. 

 

Og til slutt tivoli, en må jo prøve å se om en klarer å vinne seg en bamse eller to.

Og helt, helt til slutt må jeg bare nevne at kongeparken samarbeider med Semper barnemat slik at vi med småbarn enkelt får tak i sunn og næringsrik mat for små mager. Supert synes vi i hvert fall!

Jeg anbefaler alle å ta seg en tur til kongeparken, vi har vært der flere ganger både med barn og uten og her er det noe for alle å se på og oppleve så i sommer anbefaler jeg dere å ta turen til ålgård og kongeparken jeg er sikker på at dere ikke vil angre!

Les mer om kongeparken på deres sider HER.

 

Ta utfordringen og del ditt beste ferietips du og! #mittbesteferieminne

 

 

#mittbesteferieminne #ferie #visitnorge #norge #kongeparken #tivoli #familiepark #hjemmeferie

(Visited 166 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)