Skrevet av Liv Judit @ 07.10.2015. 5 kommentarer

Eplechips er perfekt høstsnacks! Her har vi plukket inn eplene fra våre egne epletrær så her er det ekstra stas. Det smaker  faktisk veldig godt  og er naturlig søtt, så du trenger ikke tilsette noe ekstra søtning. Litt kanel er derimot helt på sin plass, om du liker det så klart! 

Begynn med å finne frem det du trenger, som er: epler, kanel, olje, mandoli/kniv, kjernehus utstikker. 

Så spyler du eplene I kalt vann, før du stikker ut kjernen ved hjelp av kjernehusutstikkeren. Om du ikke har kjernehusutstikker kan du fint lage disse med kjernehuset i.  

Så tar du å skiver eplene på en mandolin I tynne sneier, om du ikke har en mandolin kan du bruke en skarp kniv eller en ostehøvel. Pass på at skivene er sånn noen lunde like tykke.  

Så tar du litt olje på et bakepapir/stekebrett og pensler. Dette gjør du før du tar å legger epleskivene på slik at eple ikke fester seg til papiret når dem tørker. Til slutt drysser du over kanel I den mengden du selv ønsker.

Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 30 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, eller lignende. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø. 

Oppbevares tørt i en glass krukke eller lignende.

 

Viste du forresten av 17.oktober er den store epledagen? Så hva med å servere eple chips sammen med litt vaniljekesam eller vanilje is den dagen? 

 

#eplechips #eple #høst #diy #hjemmelaget #gjørdetselv #mammablogg #hobby #oppskrift #tips #gravidblogg  

(Visited 48 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)