Skrevet av Liv Judit @ 08.02.2016. 5 kommentarer

På søndag er det jo morsdag og å gi bort en hjemmelaget gave er alltid stas. I dag tenkte jeg å vise dere hvor enkelt en kan dekorer enkle kubbelys med tekster, men metoden kan også brukes på bilder.

Når en dekorer kubbelys får en noe eget som ingen andre har, en kan legge sitt eget preg over dem og om det skal vare en gave kan det lages med tanke på mottakeren.

Jeg har laget to kubbelys. Helt enkle men med en herlig tekst om barnebarn til Jonas sin bestemor. av noen som vi er veldig glade i. Når en dekorer slik jeg nå skal vise dere kan en bruke bilder, servietter, glansbilder e.l.

Vi begynner med å finne frem det en trenger:

Bilder, kubbelys, matpapir og skje og varmeovn.

Bestem først hvor du vil ha teksten for så å legge matpapir over teksten og lyset. Matpapiret skal virke som en beskyttelse slik at vi får smeltet bildet fint ned i lyset. 

Nå skal du gå over motiver med enn oppvarmet skje forsiktig slik at motivet smelter inn, varm skjeen ofte og ha tålmodighet så går det fint. Eneste en må være forsiktig med er å ikke komme uten forbi bildet for da kommer det til å smelte talg hvor bildet ikke er og det vil vise i ettertid. Pass også på at du får smeltet hele bildet inn i lyset slik at ikke noe stikker seg frem. 

Så enkelt kan en dekorer egne kubbelys, her er bildet med teksten på plass og så kan en putte på det en måtte ønske av annen dekorasjon, jeg brukte selv silkebånd og en glitterbord.

Voila en personlig gave til en fantastisk bestemor!

Helt til slutt vil jeg bare dele et viktig råd når det kommer til levende lys:

Ikke forlat et rom med levende lys! Den som tenner lyset bør ha ansvaret for å slokke det. Sørg for at du ikke sovner før levende lys er slokket og husk å slokke lyset etter en fest.

 

#diy #gjenbruk #gjørdetselv #lagdetselv #resirkulering #hjemmelaget #diymedbarn #gds #livjuditblogg #hobby ##mammablogg #mamma #kreativmedbarn #kreativfamilie #mammalivet #småbarnsforeldre #familielivet #familie

(Visited 47 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)