Skrevet av Liv Judit @ 20.04.2016. 2 kommentarer

Forrige uke skrev jeg innlegget ?Vet du hvor viktig kreativitet er?? og dette førte faktisk til mye morsomme kommentarer. Mange mener at gaming er en måte å bruke kreativiteten på og ble fornærmet andre mente at barn trengte litt avslpaning framføre ipad osv mens middag ble laget mens andre mente at små barn rett og slett var for små til at vi kunne utfordre dem kreativt.

Men da lurer jeg på, Hva tenker du når du hører ordet KREATIVT?  Selv tenker jeg noe en lager, noe som en ser for seg i hodet og lager. For eksempel som et maleri, en mengde duploklosser som blir bygget om til en by, eller perling ja altså KREATIVT er mye. Og en må ikke sette stopper for det små for dem er for ?små?. Jonas har for lengst fått prøve å male, perle med maxi perler og ikke minst vi har fargelagt med fargegubbene våre. Morsomt og ikke minst en herlig stund. Uten en skjerm som maser.

 

Barn har gått av å være kreative og dem krever ikke så mye så jeg tror det er heller vi voksne som setter lista over at alt må være slik og slik. Barna er mest opptatt av at vi voknse blir med og har en hyggestund med fargeblyanter eller noe annet. Så legg bort mobil, nettbrett, data og tv og tegn krusseduller eller mal en blomst sammen med det små. Jeg lover deg det er koselig og en får en flott stund sammen om en ikke setter høye forventinger til deres kreative krumspring. En trenger ikke fargelegge innenfor strekene eller vare munch første gang en maler. Og søl og rot, ja det må du regne med. Men ta noen forhåndsregler så blir det ikke så gale det heller.

Her i hus er fargelegging en stor greie for tiden og vi fant oss en kjempestor malebok med husdyr i som nå får gjennom gå. Her farger vi med fargegubber og snakker om dyrenavn og dyrelyder i mens.

Så jeg anbefaler virkelig alle å sette av litt tid til å være sammen og konsentrere seg om å lage noe uten at en blir forstyrret av en skjerm eller noe lignende.

Hva kreativ har dere gjort i det siste?

#mamma #mammablogg #mammalivet #hverdagslivet #småbarnsforeldre #uteleker #salg #leker  #kreativitet #diy #kreativtenking #frilek #aktivitet  #kreativfamilie #kreativ

(Visited 36 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)