Kreativ start på denne regnfulle dagen!

God morgen, god torsdag, her startet vi dagen med et kreativt eksperiment. Regn, regn øsende pøsende regn. Slik går et barnedikt og slik ser det virkelig ut på vindusruten vår også. Men vi lever i håpet vi startet dagen i går på akkurat samme måte med den endte med sol og varme. Så kanskje vi er like heldige denne gang også.

Men med surt vær frister det ikke å gå ut så vi fant på noe annet, vi har malt og laget kunstverk etter frokost i dag. og vet du egentlig hva som skjer om du maler et kunstverk for så å legge det ut i regnet?

Dette har vi nemlig sitt på i dag, vi malte med en våt vannmalig og lot det tørke litt før vi la maleriene våre ute i regnet. For å se hvilken magi regnet kunne gjøre med kunstverket vårt.

Vi fikk se regnet omgjøre vårt maleri med å blande fargene med regndråpene og gi oss nye farger. Hele maleriet endrer sakte med sikkert form etter hvert som regndråpene treffer arket vårt.

Om dere vil prøve har vi noen tips, vi prøver og lærer vet dere.

Først og fremt trenger du:

  • Vannmalig
  • Malepensel
  • Litt tykt papir, vanlig kopipapir smuldrer raskt opp
  • Regn
  • Plastikkbrett

 

Slik gjør du:

  • Sett dere ned å mal et maleri, snakk om farger og hva dere tryller frem på papiret. Og selvsagt hva dere tror regnet vil gjøre med maleriet deres etterpå.

  • Legg arket på et serveringsbrett i plast eller lignende og la det tørke litt
  • Legg maleriet ut i regnet og la regndråpene gjøre sitt. Om dere syns det går sent hiv på dere regnklær og frem med vannpistoler og hjelp til å endre deres eget maleri. Dere vil få det kjempe morsomt sammen.

Tenk at en så enkelt kan en lage noe og så lage noe helt nytt av akkurat det samme. Og ikke minst får en utfordret flere sanser på en og sammen aktivitet.

Å leke i regn er moro om en bare kler seg rett og det lærer en raskt når en bor i norge!

I går viste vi jo en annen kreativ aktivitet som passer godt når det regner eller har regnet som verst. nemlig hvordan en bretter en origami papirbåt og vil du lære det finner du innlegget her.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)