Skrevet av Liv Judit @ 10.04.2015. 5 kommentarer

Siden det er fredag og helg tenkte jeg at jeg skulle dele et tips på noen herlige boller med dere, kanel i svingene er jo fantastisk godt men med den glasuren jeg skal vise dere i denne oppskriften blir dem faktisk enda bedre. Jeg har nemlig toppet bollene med chamallows-glasur. Chamallows er lignende marshmellows men smaker mer vanilje.

 

Det du trenger til bollene er:

  •   50 g gjær
  •   9 ss margarin
  •   6 dl melk
  •   2 dl sukker
  •   2 ts kardemomme
  •   1 egg
  •   1 1⁄2 l hvetemel
  •   margarin, sukker og kanel til utbaking

 

Slik gjør du:

  • Varm smør og melk til 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle, hell i den varme væsken, rør inn egget.
  • Bland hvetemel, sukker og kardemomme og hell litt og litt i væsken, til deigen ikke klisser.
  • Sett den på et lunt sted og forhev i 45 min.
  • Elt deigen noen minutter og kjevle den ut til et rektangel.
  • Smør et tynt lag med margarin oppå deigen og strø sukker og kanel over.
  • Rull sammen til en pølse og kutt opp til boller. Sett bollene på bakepapir.
  •  Etterhev i 30 minutter.
  • Stekes på 250 grader i 8 min.

Til glasuren trenger du:

  • 1 ½ dl kremfløyte
  • 50g smør
  • 75g Chamallows
  • 300g melis

Slik gjør du:

  • Varm kremføyte, smør og chamallows langsomt opp i en tykkbunnet kjele.
  • Rør ingrediensene sammen til en jevn masse.
  • Ta røren av varmen og tilsett melis, rør alt godt sammen til du får en tykk og fin glasur.

Så når bollene er avkjølte er det bare å smøre på et lag med chamallows glasur og kos deg med bollene!

Ønsker dere en strålede fredag og tester du oppskriften må du gjerne dele hvordan resultatet ble!


#oppskrift #kanelisvingane #gjærbakst #bakst #chamallows #haribo #mammablogg #hverdag #mamma

 

 

Legg gjerne igjen et spor :)