Skrevet av Liv Judit @ 03.06.2015. 2 kommentarer

Lenker: hot mama, børste, nilens jord, glo minerals

Blush er en viktig del av enhver make-up. Påføring av kun litt farge i kinnene gjør at man umiddelbart får en fresh look. Dette vil også fremheve dine ansiktskonturer. Men alle ansikter er forskjellige og hvordan legger en da egentlig blush? Med riktig teknikk kan du enkelt fremheve og forminske partier i ansiktet. Husk regelen: Lyse farger forstørrer og fremhever, mørke farger skjuler og skaper konturer og dybde.

(lånt fra google)


Felles for alle ansiktsformer er at rougen ikke skal påføres lenger inn mot nesen enn den vertikale linjen fra midten av øyet (se bilde over).

Påfør litt blush på en blush børste, slå så kosten forsiktig mot hånden din for å riste av overflødig farge. Det er mye bedre å heller påføre blush flere ganger for å oppnå den fargen en vil ha, enn å overdrive bruken ved første påføring.

(lånt fra google)


Ovalt ansikt

Den ovale ansiktsformen er den såkalte «optimale» ansiktsfasongen. Det er denne vi legger make-up mot, altså; det er denne ansiktsformen vi vil få de andre til å ligne. Her skal det legges fokus på midten av kinnene. Legg derfor blush på eplekinn (midt på selve kinnet, på «kulen» av kinnbenet) og jobb den forsiktig utover, men det skal være mest midt på eplekinnet.

Rundt ansikt

Et rundt ansikt kjennetegnes av også runde kinn og en svakt avrundet hake. Her er det viktig å fremheve kinnbenet for å fremheve konturer bedre. Blushen legges her litt skrått opp mot tinningene for å skape illusjonen av mer markerte kinnben. Du kan med fordel legge en litt mørkere skygge (pudder/foundation) under selve kinnbenet, dette for å forminske kinnet og skape mer dybde som igjen vil fremheve kinnbena.

Firkantet ansikt

Den firkantede ansiktsfasongen har så og si like bred panne, kjeve og kinn. Her vil vi gjerne skape illusjonen av et litt lengre ansikt med mykere kanter. Start med å legge blushen på selve eplekinnet og jobb den utover. Blushen skal da jobbes med og formes til en smal trekant som går skrått opp mot tinningene. Du kan med fordel anvende et lysere pudder/foundation på panne, nese og hake for å få disse partiene til å «stå mer ut» da lyse farger fremhever.

Hjerteformet ansikt

Et hjerteformet ansikt kjennetegnes ved en litt bredere panne og kinn og en smal hake. Her vil vi gjerne smale ned pannen og bygge ut og fremheve kjevebeinet. Her legges blushen fra midten av selve kinnet, altså eplekinnet, og dras utover med jevne strøk mot toppen av øret. Legg også en anelse blush på midten av haken. Du kan med fordel legge et litt mørkere pudder/foundation i tinningene og opp mot pannen for å skape et smalere uttrykk. Lysere pudder kan anvendes på kjevebenet for å forstørre og fremheve.

 

Lærte du noe nytt?

 

#skjønnhet #sminke #sminkeskole #blush #mammablogg #mammablogger #hverdag #mamma

(Visited 99 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)