Skrevet av Liv Judit @ 30.10.2015. 1 kommentar

?Livet er urettferdig? hvor mange av oss har ikke slengt med leppe og sakt dette når vi ikke får det som vi vil eller når ting ikke går helt vår vei? Setningen blir brukt av både barn og voksne titt og ofte om ting som i grunn kan virke meningsløse i den store sammenhengen. Men det er sant. Livet er dessverre urettferdig.

Vi går nå inn i november om bare noen dager og julepynt, julemarsipan og julebrus er å finne i nærmest alle dagligvarebutikker og lignende som selger slikt. Det er jo i grunn ikke rart da vi nå går inn i den tiden som skal være fylt opp med god mat, gaver og familiehygge.

Hvor ofte tenker vi, jeg og du over de som faller utenfor betegnelsen «flertallet»? Det er flere som gruer seg til julen av ulike grunner. Det kan være enslige mennesker, mennesker som har det vanskelig og ikke minst familier som sliter med å få endene til å møtes. For disse menneskene kan denne tiden som står foran oss nå være ekstra tung fortvilelsen over å ikke kunne lage den julen som barna/familien drømmer om.

 

Når en setter seg ned å tenker over det er det utrolig urettferdig at det som jeg sitter her å gleder meg til, planlegger og skriver lister opp og ned i mente. Er noen andres mareritt.

Visste du at i følge SSB lever det 74000 barn under fattigdomsgrensa i Norge? Mange av disse barna føler seg utenfor og ikke like inkludert i samfunnet. I beskrivelsen om disse 74000 barna, står det at de ofte har dårlige bovilkår og legger seg ofte sultne om kvelden. Flere av disse barna gruer seg til julen og føler seg enda mer utenfor når de andre barna på skolen for eksempel snakker om ønskelister, planlegger juleferien eller om pakkekalenderen de får allerede fra 1.desember. Familiene deres har kanskje verken mulighet til å gi dem en julegave eller julemat. Mens de andre har store forventinger, må de skru ned sine egne. Er det da egentlig så rettferdig at de som har «alt» skal få mer? Jeg synes det er helt grusomt at i ett av verdens rikeste land, sitter det flere titalls tusen barn og voksene som er sultene. Det er trist og tenke på at en måneden som gir så mange mye glede skal bli tung og trist for andre.

Så hvordan bidra til å gjøre julen litt bedre for andre?

  • Frelsesarmeen står rundt omkring i Norges gater med julegryten og samler inn penger. Disse pengene skal gå til mat, klær, varme og verdighet til de som trenger det.
  • Du kan også bidra med å levere innpakkede julegaver som er merket med kjønn og alder til frelsesarmeen som vil overlevere gaven til noen som virkelig trenger den.
  • Kirkens bymisjon har en kampanje som heter«Gled en som gruer seg til jul» hvor du sender en SMS med kodeordet «Glede» til 2490. Dette koster 80kr og du bidrar da med to middager til noen som trenger det.
  • Levere inn leker eller klær. Ting du ikke bruker lenger, kan kanskje glede andre?

*innlegget er inspirert av astridjohansen.blogg.no

 

Har du tenkt over at noen gruer seg til jul?

 

#jul #gruersegtiljul #kirkensbymisjon #frelsesarmeen #hjelpeandre #mammablogg #hverdag #juleglede #mammalivet #barnleverifattigdom #november #snartjul

(Visited 20 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)