Tot-school lets do thise

Jeg elsker jo pintrest der finner en jo alt og mye mer. Her om dagen kom jeg over noe som var nytt for meg nemlig tot-school altså en slags hjemmeskole for småbarn. Mine gutter går jo ikke i barnehagen så jeg er jo da en hjemmemamma. Altså jeg er hjemme med barna mens mannen er på arbeid, noe som ikke er så vanlig i dagens samfunn har jeg funnet ut. Men uansett la oss snakke litt om begrepet tot-school.

Tot-school er veldig vanlig i statene så jeg har nå drevet litt research og verdt i kontakt med en mammabloggeren Chelsea fra texas som har forklart litt hvordan dem gjør det og jeg må si det virker genialt.


Så hva er egentlig tot-school? Tot School er egentlig ikke skole, det er bare et navn som er gitt til ideen om å lære gjennom lek hjemme når dem er små. Narn lærer jo gjennom lek, så lek er læring, læring er lek ikke sant? Så når småbarn leker hele dagen lærer dem jo samtidig. Jeg som er hjemme med to gutter med bare 2års mellomrom hadde lyst til å få til noe eget med han eldste, noe som bare jeg og han gjør når minsten sover en dupp osv. Det var derfor jeg begynte å søke på pintrest etter ideer og fant et innlegg fra Chelsea med samme problemstilling. Og hun begynte da med nettopp Tot-school. En aktivitet, en lesestund og en god lunsj midt i dagen. Det høres jo overkommelig ut og ikke minst koselig ut.

Så nå skal vi hive oss rundt og prøve oss på dette selv. Planen er snart lagt for den kommende uke og jeg må ærlig si at dette tror jeg kan bli både gøy og koselig for oss begge to.

Jeg er blitt anbefalt et tema for uka for så å plukke ut bøker, aktiviteter rundt temaet. Og temaet for den kommende uken er ”Livet i fjæra” tenkte det måtte være midt i blinken nå som det yrer av liv mellom fjæresteinene. Så får vi se da om Jonas synes dette er like stas så mammaen.

Følg med i morgen for planen for uka, og flere gode tips!

(Visited 60 times, 1 visits today)

Legg gjerne igjen et spor :)